Dobré ráno. Spekulace o projektech Naughty Dog. Zvěsti o duchovním nástupci Syphon Filteru od tvůrců Days Gone. Poděkování autorů Syberia: The World Before hráčům. Nové akční RPG v Techlandu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Pracovní profily zaměstnanců Techlandu odhalily, že v polském studiu nejspíš od roku 2019 pracují na dalším AAA titulu. Víme, že pro Dying Light 2 je v plánu pětiletá podpora, ale během této doby by klidně mohla vyjít druhá hra. Původně na projektu pracovalo 25 lidí, do loňského roku se tým rozšířil na více než 90 vývojářů. Pracovní nabídky naznačují, že se bude jednat o další akční RPG, ale tentokrát ve fantasy světě. To vše navazuje na slova Karola Bacha z Techlandu. Finanční ředitel na začátku roku 2020 řekl, že rok nebo dva po Dying Light 2 vyjde další titul.

- Zajímá vás, co dělají v Naughty Dog? Insider Oops Leaks zmiňuje, že neoznámená singleplayerová hra je v plné produkci a jedná se o zbrusu novou značku. Pravděpodobně je zasazena do fantasy prostředí a kupodivu se na ní nepodílí spolupředseda Neil Druckmann.

- V Naughty Dog mají také plné práce v multiplayerem pro The Last of Us, jmenovat se má The Last of Us Online a kombinovat prvky z Escape from Tarkov a The Division. Má být jednou z vlajkových lodí live service her od Sony, které společnost plánuje v následujících letech vydat na PlayStation 5. Oznámení prý na konci roku 2022 s vydáním na začátku roku 2023 pro PS5, později port na PC.

- V neposlední řadě je tady The Last of Us Part 3. V Naughty Dog údajně dokončují nástin scénáře, ale prozatím se plně soustředí na své další projekty.

- Společnost Activision Blizzard už nebude vyžadovat, aby se zaměstnanci nechali očkovat proti covidu-19. Ústupek firma dělá z důvodu, aby přilákala zpět do kanceláří co nejvíce vývojářů a dalších lidí.

- Vývojáři adventury Syberia: The World Before děkuji fanouškům za podporu skrz video s citáty z recenzí hráčů.

- Další aktualizace pokračuje v odstraňování chyb a problémů v PS5 a PS4 verzí Horizon Forbidden West, stejně tak došlo ke zlepšení grafického výkonu hry. Fanoušci si také všimli, že patch přidává požadovanou funkci. Konečně je možné vypnout animaci pro sbírání předmětů. To výrazně urychluje hraní a Aloy už se nebude všude zastavovat při sbírání zdrojů.

- Nejprodávanější fyzickou hrou za minulý týden ve Velké Británii je Switch exkluzivita Kirby and The Forgotten Land, jež porazila Elden Ring a Pokémon Legends: Arceus. Zajímavostí je velký propad Ghostwire Tokyo. Akční adventura od Bethesdy se za týden propadla z 11 místa až na 23.

  1. Kirby and The Forgotten Land
  2. Elden Ring
  3. Pokémon Legends: Arceus
  4. Tiny Tina's Wonderlands
  5. FIFA 22
  6. Mario Kart 8: Deluxe
  7. Gran Turismo 7
  8. WWE 2K22
  9. Animal Crossing: New Horizons
  10. Horizon Forbidden West

- Oops Leaks píše ještě jednu zajímavost. Tvrdí, že v Sony Bend (autoři Days Gone) pracují na projektu s kódovým označením Propaganda. Má se jednat o duchovního nástupce Syphon Filteru a odehrávat se na konci studené války v 80. letech. Má mít otevřený svět a být jakýmsi mixem mezi Metal Gear Solid 5 a Hitmanem, obsahovat online prvky a kooperaci.

- Předplatné Xbox Live Gold se má stát součástí Xbox Game Pass Ultimate, samostatně se už nemá prodávat. S informací přišel novinář Brad Sams. Nedávno se také mluvilo o rodinném členství pro Xbox Game Pass, které by bylo až pro 5 účtů ze stejné země.

- Máme tady prodloužený trailer na Alaskan Truck Simulator, který konzolové verze slibuje koncem roku 2022.