Dobré ráno. Chyba v Hogwarts Legacy. Více překvapení od PlayStationu. Konec mobilního Uncharted. Spekulace o remasteru BioShocku Infinite. EA se měla vzdát jména FIFA. Testování Skate 4. Nový horor tvůrce původního Dead Space. Hra zdarma na Epicu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Sony může mít na tento týden naplánovaná tři důležitá oznámení. K pohotovosti fanoušky PlayStationu vyzval známý novinář Greg Miller. Podle něj to vypadá, že „tento týden by mohl být pro PlayStation VELMI zajímavý, pokud je alespoň jedna ze tří spekulací, které jsem slyšel, pravdivá“. Mezitím se mluví, co dalšího by kromě vlastní verze Game Passu mohla Sony oznámit. Že se něco na tento týden chystá, tak to možná potvrzuje i tweet od PlayStationu.

- Jedním z překvapení by mohl být Knack. Sony totiž oficiálně podalo žádost o ochrannou známku pro slovo Knack v Japonsku. Může jít o kolekci dosavadních her pro PS5, nový titul, restart nebo něco úplně jiného. Možná si Knacka vzali na paškál v Team Asobi, do něhož bylo v roce 2021 začleněno Japan Studio, původní autoři Knacka.

- Připravují v 2K Games remaster BioShocku Infinite? Nasvědčují tomu četné aktualizace hry na Steamu, které ale nejsou pro veřejnost. Do konce roku 2021 se hra z roku 2013 dočkala až sedmi aktualizací a ani letos tempo nezpomalilo. Naopak, pouze v březnu bylo zaznamenáno 13 změn v databázi. Hráči jsou přesvědčeni, že úpravy nemohou být náhodné. Ti nejoptimističtější fanoušci mluví o remasteru, který by nahradil originál. Druhá teorie mluví o vlastním launcheru 2K Games pro PC hry v kombinaci s Rockstarem. Třetí možností je příprava pro Steam Deck. Ta se zdá nejpravděpodobnější.

- Capcom nemá v plánu vydat fyzické verze Resident Evil 2, 3 a 7 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Zda se tyto plány v budoucnu změní, se teprve uvidí, ale v současné době platí, že až budou tyto tři hry v tomto roce uvedeny na PS5 a Xbox Series X/S, budou k dispozici pouze digitálně.

- Vývojáři Hogwarts Legacy se s komunitou podělili o vtipnou chybu, na kterou narazili při nahrávání gameplay záběrů do traileru pro State of Play. Na obrazovce se objevuje kentaur s podivnými animacemi.

- Aggiornamenti Lumia v Microsoft Store objevil skrytou aplikaci Xboxu nazvanou Unnamed Project. Dle jeho komentáře není samotná aplikace tak tajná, jak se může zdá, i když její účel zůstává prozatím nejasný. To samozřejmě nebrání lidem spekulovat o tom, k čemu by tato aplikace mohla sloužit. Někteří doufají, že přepracuje a rozšíří funkce Game DVR.

- Na PlayStation blogu si můžete přečíst článek zaměřený na historii finského studia Housemarque. Dozvíte se, jak tahle firma vznikla, jaké hry vytvořila a jak se připojila k rodině PlayStation Studios.

- V API Originu od EA se objevily důkazy o tom, že probíhají testy Skate 4. Stále není jasné, zda se hra bude jmenovat Skate 4 nebo jen Skate, což by svědčilo o restartu značky, o který se vývojáři snaží. Dle insiderů mají testy probíhat už několik měsíců a titul nebude free-to-play, ale pochlubí se podporou hraní napříč platformami.

- Glen Schofield, tvůrce původního Dead Space, se pochlubil fotkou z mocapu pro svůj nový horor The Callisto Protocol. Schofield vzkázal, že je rád zpět v kanceláři.

- Nejnovější akvizicí Netflixu je Boss Fight Entertainment. Streamovací gigant zvyšuje úsilí o vybudování prvotřídní herní společnosti a získává své třetí studio po Night School Studio (Oxenfree) a finského Next Games (Stranger Things: Puzzle tales, The Walking Dead: Our World a The Walking Dead: No Man's Land). Boss Fight tvoří vývojáři, kteří se podíleli na Age of Empires, Star Wars: The Old Republic a Halo Wars.

- Do knihovny Epic Games Store si můžete bezplatně přidat arkádový pinball Demon's Tilt. Od čtvrtka bude zdarma City of Brass a Total War: Warhammer.

- Nejprodávanější hry a produkty za minulý týden na Steamu. Na prvním místě je nadále Elden Ring, na druhém se drží Steam Deck a třetí je kooperativní It Takes Two. Novinka Ghostwire: Tokyo se probojovala na čtvrté místo, ovšem to je pouze za prodeje po vydání, předobjednávky se nacházejí na osmé pozici.

- Rocket League oznámilo novou spolupráci s Lamborghini. Od 30. 3. do 5. 4. 2022 bude v obchodě k zakoupení model Countach LPI 800-4 za 1100 kreditů. K dispozici bude samotný vůz, unikátní zvuk motoru, dvě sady kol Countach a Countach 70s varianta) a další maličkosti.

- Speciální Humble Bundle na pomoc Ukrajině vybral 20 milionů dolarů díky více než 470 tisícům přispěvatelů. V balíčku bylo více než 120 her, knih a softwaru, včetně Metro Exodus, Back 4 Blood, Satisfactory, The Long Dark, Spyro Reignited Trilogy, Quantum Break, Slay the Spire, Nex Machina, Endless Space 2, Rustler, Kerbal Space Program, System Shock: Enhanced Edition nebo Wargroove. Minimální cena balíčku byla 40 eur (necelých 1000 Kč) a jeho hodnota 2 336 eur (58 000 Kč).

- Zveřejněny doporučené požadavky pro hraní PC verze Evil Dead: The Game (minimální neznáme). Uvádí se Windows 10 64-bit, AMD Ryzen 5 2600X nebo Intel Core i7-7700, AMD Radeon RX 5600 XT nebo Nvidia GeForce GTX 1070 Ti a 6 GB VRAM.

- Z Google Play a App Store byla odstraněna hra Uncharted: Fortune Hunter, oznámilo včera večer našeho času studio Naughty Dog. Dodalo, že hru lze hrát offline, ovšem noví hráči si ji oficiálně nestáhnou.

- Brněnské studio Amanita Desing pro pomoc válkou zasažených Ukrajinců vybralo 230 tisíc korun. Firma věnovala výdělek z her Machinarium, CHUCHEL a Creaks za jeden týden.

- Open-world závody Forza Horizon 5 vylepšeny. V Playground Games připravili nový systém postupu v PvP. Horizon Open byl aktualizován o tento systém, včetně odznaků, které lze odemknout hraním. Vývojáři vzkazují, že neustále pracují na zlepšení zážitků. Očekávat můžete také vylepšení stability a výkonu, stejně tak opravu chyb.

- Společnost Electronic Arts se měla vzdát licence FIFA a další fotbalová hra se bude jmenovat EA Sports Football Club neboli EA Sports FC, informuje insider Jeff Grubb. Tento název má firma pro hru interně používat, ale do představení se může ještě změnit. Generální ředitel vydavatelství nedávno uvedl, že licence pouze brzdí vývojáře. Mezinárodní fotbalová organizace přitom chtěla za licenci a možnost využívat název FIFA stále více peněz. To potvrzuje také Grubb, ten mluví o tom, že EA jde o peníze a nechce platit drahé licenční poplatky. Grubb naznačuje, že FIFA se nyní bude snažit vytvořit vlastní hru pod značkou FIFA, i když to, s jakým vývojářem by fotbalová asociace spolupracovala, je ve hvězdách.

- Dětská adventura My Friend Peppa Pig byla rozšířena o pirátské dobrodružství. Pirate Adventures DLC se prodává za 4,99€ (cca 123 Kč) a můžete se v něm projet na palubě lodi kapitána Hofa a pátrat po ukrytém pokladu.