Capcom zveřejnil potěšující zprávu pro fanoušky série Resident Evil, kteří vlastní PlayStation 5, Xbox Series X nebo Xbox Series S. Japonská společnost se rozhodla, že akční horory Resident Evil 2, Resident Evil 3 a Resident Evil 7 obdrží nativní verze pro novou generaci konzolí. Vylepšení čeká také PC verze.

Vývojáři pracují na vylepšení her. Chtějí zahrnout ray tracing a postarat se o vyšší snímkovou frekvenci i 3D zvuk pro větší pohlcení. Pokud hrajete na PS5, tak Capcom připravuje plnou integraci bezdrátového ovladače DualSense. To znamená podporu haptické zpětné vazby a dynamických spouští.

„Fanoušci budou moci znovu zažít mrazivé hrůzy a neuvěřitelné vizuální efekty těchto oblíbených titulů,“ uvádí Capcom v tiskové zprávě. Více se o vylepšení rozepsal při bližším představení jednotlivých her.

OD ZÁKLADŮ PŘEPRACOVÁNO

Hra Resident Evil 2 vychází z původního mistrovského díla, které definovalo žánr, a byla od základů přepracována, aby poskytla hlubší příběhový zážitek. S využitím vlastního RE Engine společnosti Capcom nabízí toto přepracování Resident Evil 2 nové pojetí klasické survival hororové ságy s dechberoucím realistickým vizuálem, pohlcujícím zvukem, novou kamerou přes rameno a modernizovaným ovládáním nad rámec herních režimů z původní hry.

Resident Evil 3 vypráví příběh členky S.T.A.R.S. Jill Valentine, která utíká z rozpadajícího se Raccoon City a před neúprosnou Nemesis. Vlastní engine RE Engine společnosti Capcom kombinuje fotorealistické vizuální efekty a modernizované ovládání s intenzivními souboji a řešením hádanek, které jsou pro sérii typické, a přináší tak akcí nabitou závěrečnou kapitolu kolapsu Raccoon City.

Resident Evil 7 biohazard při svém vydání určil nový směr série Resident Evil, využil její kořeny a zároveň otevřel dveře skutečně děsivému hororovému zážitku. Dramatický nový posun série k pohledu z první osoby ve fotorealistickém stylu poháněném vlastním RE Enginem společnosti Capcom přináší Resident Evil 7 biohazard bezprecedentní úroveň pohlcení, která přibližuje napínavý horor.

První obrázky z next-gen verzí:

ZDARMA PRO MAJITELE HER

Nejlepší na tom celém je, že vlastníci PS4 a Xbox One verzí her Resident Evil 2, Resident Evil 3 a Resident Evil 7 si budou moci stáhnout bezplatné vylepšení ve formě tří aktualizací. Vše bude dostupné během letošního roku. Stejné aktualizace čekají také na PC.

Z finančních zpráv Capcomu víme, že všechny tři díly se dlouhodobě dobře prodávají. Jde tak o pochopitelný krok, kdy chce společnost oslovit více hráčů a získat další prodeje. Tuto strategii jsme mnohokrát viděli u PS4 a Xboxu One, kdy se ve velkém remasterovaly hry z PS3 a Xbox 360. Naštěstí tady je upgrade zdarma.

ČEKÁNÍ NA REMAKE RESIDENT EVIL 4

Čekání na remake Resident Evil 4 bohužel pokračuje. Myslím, že dnešní oznámení potvrdilo vývoj, ale tvůrci zřejmě nejsou tak daleko. Osobně předpokládám, že remake dorazí spíše až v roce 2023.