Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Stále více to vypadá, že tou tajnou AAA hrou od 2K Games, která má být odhalena v průběhu tohoto měsíce, je XCOM s hrdiny Marvelu. Studio Firaxis má chystat vlastní verzi bez existujících postav Marvel Cinematic Univers. Titul se má zaměřit na nadpřirozené prvky a hráči si vytvoří vlastní superhrdiny a superhrdinky, tvrdí novinář Jeff Grubb.

- Za minulý týden se na Steamu nejvíce prodávaly hry/produkty: Back 4 Blood (předobjednávka), The Ascent (10% sleva), Tribes of Midgard, Valve Index VR kit, GTA 5, It Takes Two (25% sleva), New World (předobjednávka), Grounded a Call of Duty: Black Ops 3 (40% sleva).

- Paweł Kapała, senior gameplay designér Cyberpunku 2077, v červnu letošního roku odešel z CD Projektu RED, aby se o měsíc později připojil k britskému týmu Playground Games. Nastoupil na pozici principal gameplay designér a má na starost návrh a implementaci soubojů do nového Fable. Kapała začal u CD Projektu RED pracovat v roce 2014, těsně před vydáním Zaklínače 3, kde se podílel na nepřátelích a umělé inteligenci. Od roku 2019 pracoval na bojovém systému a střelných zbraních pro Cyberpunk 2077.

- Skullgirls 2nd Encore z roku 2012 je stále ve vývoji. Vývojáři po Anně chystají ještě jednu novou postavu. Půjde o Umbrellu. Do hry se dostane koncem letošního roku a dostupná bude na PC, PS4 a Switchi. O portu hry na Xbox One se od roku 2019 nemluví, v té době měli tvůrci problémy s převedením hry.

- RPCS3, emulátor PlayStation 3 her, nově podporuje FidelityFX Super Resolution od AMD. Podle týmu RPCS3 funguje FSR docela dobře téměř u každé hry.

- Back 4 Blood si první den může zahrát více než 20 milionů hráčů, protože bude v Xbox Game Passu. Výkonný producent Matt O'Driscoll je z této představy nadšen a mluví o tom, že je to šílená představa.

- Nintendo připravilo a zdarma vydalo nový obsah pro Mario Golf: Super Rush. Aktualizace přidává nový režim Ranked Match, hratelnou postavu Toadette, hřiště New Donk City a vylepšuje pohybové ovládání.

- Odchod Lionela Messiho z Barcelony, kde strávil prakticky celou svou kariéru, bylo šokující. Katalánský tým na sociální síti zveřejnil video, které přeneslo Messiho do světa Super Maria s hudbou z NES éry. Jeho příznivci si mohou připomenout získání čísla 10 na dresu, 6-1 proti Paris Saint-Germain v roce 2017 nebo 6 zlatých míčů, které argentinský útočník získal.

- Microsoft potvrdil uspořádání streamu v rámci Gamescomu. Na novinky od Xboxu se můžeme těšit 24. 8. od 19:00 našeho času. Očekáváme novinky o Halo Infinite, Forza Horizon 5, Senua's Saga: Hellblade 2 a Age of Empires 4. Dojde také na další tituly do předplatného Xbox Game Pass. V neposlední řadě Microsoft slibuje oznámení od partnerů a 75% slevu na vybrané hry a další obsah. Video bude mít titulky ve 30 jazycích, včetně češtiny (stejně jako na E3). Očekávat nemáme žádné překvapení, Microsoft se zaměří čistě na hry, co vyjdou letos. Krom toho o den později ve 20:00 bude Gamescom: Opening Night Live. Od 26. po dobu několika dnů pak bude streamovat německá Bethesda.

- Hráči Microsoft Flight Simulatoru na PC a Xboxu Series X/S se v roce 2022 mohou těšit na World Update zaměřený na Itálii. 26. 8. letošního roku dorazí lepší verze Německa, Rakouska a Švýcarska.

- U příležitosti Gamescomu proběhne Future Games Show. Pořadatelé připravili více než 40 her, včetně několika překvapení. Přenos se uskuteční 26. 8. od 22:00 našeho času.

- Za keltskou válečnici v akční adventuře Hellblade: Senua’s Sacrifice si zahrálo více než 6,3 milionu hráčů. Hra vyšla před čtyřmi lety, v roce 2017, na PS4 a PC, než se o několik měsíců později dostala na Xbox One a v roce 2019 na Switch. Nyní byla vylepšena pro Xbox Series X/S a studio Ninja Theory připravuje pokračování s názvem Senua’s Saga: Hellblade 2.

- V Microsoft Store pro Xbox One a Xbox Series X/S je zdarma expanze Second Assault pro Battlefield 4. Zájemci o DLC nemusí být předplatitelé Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass. Rozšíření obsahuje 4 nové mapy z Battlefieldu 3 a nové zbraně, vozidla a vybavení.

- Od dnešního dne do 22. 8. na PS5, PS4 a PC probíhá veřejná beta sportovní hry Windjammers 2. Plná verze dorazí koncem roku i na Switch a Stadii.