Dobré ráno. PS5 se prodává rychleji než PS4 ve své době. XDefiant trpí, ale Ubisoft má v plánu střílečku dlouhodobě podporovat. Epic Games kupují brazilské studio. Ghostwire: Tokyo běží na Xboxu Series X hůře než na PlayStationu 5.

- Star Wars Jedi: Survivor bude jednou z největších singleplayerových her. Na PC bude vyžadovat více než 155 GB volného místa na disku, u PlayStationu 5 v day one verzi 147,577 GB, u Xboxu Series X potom 139,08 GB a u Xboxu Series S zase 44 GB.

- Společnost Epic Games za nezveřejněnou částku koupila brazilské studio Aquiris, které vytvořilo Horizon Chase a Wonderbox. Do jeho provozu firma investovala už v roce 2022. Teď se mění v Epic Games Brasil, bude podporovat místní talenty a pomůže s vývojem Fortnite, největším hitem Epicu. Také je potvrzeno, že hry Horizon Chase 2 a Looney Tunes World of Mayhem budou nadále v provozu.

- Nová aktualizace odstranila Denuvo z PC verze New Tales from the Borderlands. Hra vyšla v říjnu 2022, takže neoblíbená protipirátská ochrana vydržela ve hře přibližně šest měsíců.

- PlayStation 5 ve Spojených státech amerických překonává PlayStation 4 z hlediska prodejů. Jde o údaj za prvních 29 měsíců na trhu. Pokud to PS5 vydrží, tak si v Sony mohou mnou ruce, že po PS4 mají další velice úspěšnou konzoli.

- Šéf vývoje Dying Light se zeptal fanoušků na třetí díl. Tymon Smektała na Twitteru položil otázku, za jakého hrdinu by chtěli hráči hrát v potenciál Dying Light 3. Zdůraznil, že nejde o oznámení hry. Na výběr je hlavní hrdina z řad přeživších, Nightrunner, Pilgrim a agent GRE, jenž přešel na stranu dobra. Poslední možnost zvolilo 42,8 % hlasujících z téměř 6000 hlasů. Podle některých by to byl zajímavý zvrat, kdybychom hráli za bývalého agenta GRE.

- Do 26. 4. si můžete zahrát multiplayer Call of Duty: Modern Warfare 2 aniž byste hru vlastnili. Tato možnost je dostupná na všech platformách, kde střílečka vyšla, a nabízí vybraný obsah. Nechybí v něm režim Gunfight, jenž dorazil v rámci třetí sezóny.

- XDefiant není jednorázový titul, Ubisoft má s bezplatnou střílečkou velké plány a chce ji dlouhodobě podporovat novým obsahem. Alespoň tak mluví Patrick Price z Ubisoftu v rozhovoru pro MP1st. Nejprve ale hra projde beta testováním, které má skončit 23. 4. Bohužel technické chyby, pády serverů a výpadky kvůli údržbě způsobují, že si hráči XDefiant moc neužívají. Podle producenta Marka Rubina může být beta prodloužena.

- Trilogie Kao the Kangaroo bude brzy dostupná na Steamu celá. Dosud bylo možné první a třetí díl polské plošinovky koupit pouze na GOG.com. Na Steamu se hry Kao the Kangaroo (2000 re-release) a Kao the Kangaroo: Mystery of the Volcano dostanou 27. 4. 2023. 4. 5. pak vyjde DLC pro nejnovější Kao the Kangaroo; rozšíří hru o 5 nových úrovní a krabího protivníka.

- Příští týden (25. 4.) vyjde Future Redeemed pro Xenoblade Chronicles 3. Jde o čtvrtou a zároveň poslední vlnu příběhového DLC v Expansion Passu.

- Ghostwire: Tokyo běží na Xboxu Series X hůře než na PlayStationu 5. Tuhle informaci před několika dny do světa křičeli sami hráči. Teď ji potvrzuje technická analýza redakce Digital Foundry. Zarážející je, že mnoho problémů, které při vydání trápily PS5 verzi, tak se přenesly i na Xbox. Snímková frekvence je na Xboxu Series X bez ohledu na grafický režim výrazně nižší a režimy kvality ray-tracingu vypadající hůře a trpí vizuálními glitchy.