Ještě čtyři týdny nás dělí od konce čtvrté sezóny Overwatche 2. Už nyní se ale dozvídáme, co nás v blízké budoucnosti čeká. I přes zajímavé věci je tu ale jedno velké zklamání. V první řadě se ale můžeme těšit na celou pátou sezónu hry. Její součástí bude především Questwatch. Časově limitovaný event. Stejně tak nás čeká event Mischief & Magic. K ani jednomu nejsou bohužel žádné detaily, sám si ale tipnu, že by druhý jmenovaný mohl být populárním prophuntem.

V paté sezóně se také vrací Summer Games event zaměřený na oslavu léta a vrátí se i mezi hráči žádaný „On Fire“ status, který ve hře sice stále technicky vzato je, ale skrytě. Osobně za nejdůležitější ale považuji nový animovaný filmeček. A samozřejmě za to může to, že na náhledovém obrázku je pejsek.

Stejně tak bude tuto sezónu dostupná jistá a blíže nepředstavená kuriozitka jménem „Creator Workshop Mode.

Teď ale to zklamání. A to právě kvůli dlouho očekávané kampani. Vypadá to totiž, že se její původní podoby nikdy nedočkáme. Spokojit se budeme muset akorát s příběhovými misemi. Dříve prezentované Hero Missions s možností si vylepšovat postavy a odemykat pro ně nové schopnosti s obrovskou znovuhratelností… To je prostě pryč.

Odůvodnění je takové, že kvůli vysoké kvalitě, kterou chtěli vývojáři přinést, by vlastně bylo vydání celkem v nedohlednu. Místo toho se chtěli zaměřit na „live“ verzi hry a zajistit, aby do ní vždy a pravidelně vycházel nový obsah. To, co lidi tak nejvíce nalákalo na Overwatch 2, je vlastně zvětšiny pryč.

Vedle „kampaně“ tak můžeme čekat i neméně důležitý obsah pro zbytek hry. Zaprvé vyjde nový hrdina – opět v support roli. Asi největší novinkou bude taktéž zcela nový, permanentní herní režim. Vedle Controlu, Escortu a Pushe tak najdeme něco čtvrtého s názvem Flashpoint. Za zmínku také stojí „Hero Mastery“. Čistě singleplayerové „zkoušky“ se zaměřením na jednotlivé hrdiny, které po vás budou vyžadovat přesnost nebo dobré ovládání schopností s možností tabulkami. Stejně tak se dočkáme systému pro levelování profilu, vylepšené střelnice, oslav hry jako takové (protože výročí) a dalších, zatím nepřiblížených věcí.

V neposlední řadě jsme se dočkali pár informací i o dalších sezónách. Do budoucna víme, že můžeme čekat i nového tanka, nový crossoverový event, novou control mapu, zimní event, nové výzvy pro Hero Mastery, rework pro Roadhoga a Sombru, návrat „fanoušky oblíbeného módu“, nový animovaný filmeček, kompetitivní Mystery Heroes a lorový kodex.

Nevím jak vy, ale já osobně jsem zklamaný vyškrtnutím přesně té jedné věci, na kterou jsem se těšil nejvíce. A dle reakcí lidí na internetu nejsem sám. Můžu/můžeme jenom doufat, že Blizzard někdy v budoucnu změní názor.