Vše z PlayStation Showcase na jednom místě. Beat Saber konečně vychází na PS VR2. Sony odhalila několika live service her a pochlubila se i zajímavými tituly od partnerských společností.

Tohle jsme napsali samostatně:

Concord od bývalých autorů Call of Duty

Prostřednictvím teaser traileru se můžeme seznámit s novou PvP multiplayerovou akcí Concord od Firewalk Studios, která vyjde na PS5 a PC.

Zbrusu nová hra od bývalých vývojářů Call of Duty, Destiny, Titanfall, Apex Legends nebo Halo, které letos koupila Sony, je zasazena do vědeckofantastického světa.

Concord má definovat, že každé přihlášení je začátkem nového dobrodružství a každý zápas je příležitostí pro nový příběh. Máme se dočkat jedinečného universa plného živých světů a bohatého obsazení barvitých postav.

Ghostrunner 2 nabídne dynamickou akci s katanou

Koncem letošního roku na PS5, PC a Xbox Series X/S vyjde pokračování oblíbené kyberpunkové akce Ghostrunner. Dvojka láká na návrat dynamického bojového systému a osvědčených nápadů v mixu se svěžími řešeními.

Těšit se můžete na nové bojové mechanismy založené na vozidlech, protože Jack vyrazí do divočiny na své motorce. Čekejte řadu nových schopností, vylepšení, speciálních technik pohybů i poutavý příběh v rozsáhlém světě a množství pekelně náročných nepřátel.

BEAT SABER DOSTUPNÝ NA PS VR2

Český hit Beat Saber je konečně dostupný pro PlayStation VR2. Navíc vyšel Queen Music Pack, který obsahuje 11 kultovních písní této legendární kapely a nové vlastní prostředí a světelnou show. 

Pokud vlastníte Beat Saber pro PS VR, můžete zdarma upgradovat na PS VR2. Nepřijdete ani o zakoupené hudební balíčky. I ty se přenesou do PS VR2.

LÁKÁNÍ NA RESIDENT EVIL 4 VR MODE

Zatím si musíme vystačit pouze s teaser trailerem, který láká na VR mód pro PlayStation 5 verzi Resident Evil 4. Capcom potvrzuje, že vyjde jako bezplatné DLC.

Immortals of Aveum neštří magickou akcí

Magická střílečka Immortals of Aveum, která využívá program EA Originals, se nám předvedla v novém gameplay traileru. Ten hru prezentuje jako titul, jenž připomíná jakéhosi křížence Dragon Age: Inquisition a Ghostwire: Tokyo. O akci plnou kouzel tu zjevně nebude nouze. PC hráči by si ale měli dát pozor na extrémní HW nároky.

LETOS VYJDE TOP-DOWN STŘÍLEČKA HELLDIVERS 2

Studio Arrowhead se pochlubilo, že chystá pokračování své top-down střílečky Helldivers z roku 2015. Druhý díl vyjde ještě letos na PS5 a PC.

„Smrtící mimozemské civilizace, které se spikly s cílem zničit Super Zemi a její hodnoty, ohrožují naši svobodu, mír i řízenou demokracii. Vstoupíte do bot elitní třídy vojáků, jejichž úkolem je šířit mír, svobodu a řízenou demokracii pomocí největších, nejhorších a nejvýbušnějších nástrojů v galaxii. Spojte se až se čtyřmi přáteli a rozpoutejte zkázu proti mimozemské pohromě, která ohrožuje bezpečnost vašeho domova, Superzemě,“ uvádí tisková zpráva.

„Helldivers musí v této galaktické válce převzít roli galaktických mírotvorců a chránit svou domovskou planetu, šířit poselství Demokracie a osvobodit nepřátele silou.“

SWORD OF THE SEA JE NOVINKA OD GIANT SQUID

Surfujte po surrealisticky zvlněné krajině a odhalte ztracený oceán ve hře Sword of the Sea od studia Giant Squid, které nám dalo hry Abzû a The Pathless.

Sword of the Sea je naše dosud nejambicióznější hra. Odehrává se v opuštěné říši, kde terén proudí v neustálých vlnách, a obsahuje zcela novou pohybovou mechaniku: Hoversword. Hoversword se ovládá jako snowboard, skateboard a hoverboard v jednom. Vybudujte si hybnost, abyste dosáhli velké rychlosti a chytili velký vzduch při prozkoumávání ruin podobných skateparku, ztracených v přílivu a odlivu Nekropole bohů. Hoversword ztělesňuje atmosféru snowboardových a skateových her, ale ve zcela novém kontextu dobrodružství.

Sword of the Sea vyjde na PS5.

PHANTOM BLADE ZERO NÁM PŘEDVEDE AKČNÍ SAMURAJSKOU JÍZDU 

Opět se podíváme do dávných dob feudálního Japonska z pohledu opuštěného šermíře, který má do konce života pouze 66 dní. Aby získal zpět své srdce, čeká ho náročná cesta porazit několik mocných nepřátel. Tentokrát ale nečekejte šílenou soulsovku nebo jen hack and slash akci. Tady se trpělivost skloubí s pekelnou akcí a zajímavým příběhem. Trailer navíc ukázal, že se nebude jednat jen o řádku soubojů na vyhraněném prostranství, ale jsou zde i akční sekvence, při kterých bude tuhnout krev v žilách.

Mimo jiné je zde několikrát naznačená pestrá interakce s prostorem a využití objektů, což vám umožní ozvláštnit váš souboj s jednotlivými nepříteli. Navíc by se mělo jednat o prequel hry Phantom Blade: Executioners, takže by výsledek měl být velmi zajímavý.

FINAL FANTASY 16 V LAUNCH TRAILERU

Do vydání Final Fantasy XVI zbývá 28 dnů a my se můžeme už nyní podívat na launch trailer.

STREET FIGHTER 6 LÁKÁ NA VÁŠ PŘÍBĚH

Těsně před vydáním se nám připomíná také bojovka Street Fighter 6 od Capcomu.

Towers of Aghasba může být novým indie klenotem

Někdy v roce 2024 na PlayStation 5 a PC vyjde zajímavě vypadající hra Towers of Aghasba od nezávislého studia Dreamlit Entertainment. Těšit se můžete na budování rozsáhlých sídel a pěstování ekosystému na fantasy ostrově.

„Vyjádřete svou kreativitu tím, že budete svůj ostrov rozvíjet libovolným způsobem a zároveň budete hledat rovnováhu mezi rozvojem své civilizace a udržováním ekosystému ostrova,“ uvádějí autoři.

„Jako mladý stavitel, který se vrací do země svých předků Aghasby, máte za úkol pomoci svému kmeni obnovit jeho ztracenou civilizaci. Zpustošený ostrov však sotva uživí lidi vašeho kmene.“

POHLCUJÍCÍ VR AKCE SYNAPSE 

V červenci na PS VR2 vyjde Synapse od oceňovaného týmu, jenž stojí za hrami Fracked, Phantom: Covert Ops a Far Cry VR: Dive into Insanity.

PŘEDSTAVENÍ  Arizona Sunshine 2

Opraště brokovnici a nabruste mačetu. Arizona Sunshine 2 vás v doprovodu zcela nového kamaráda zavede zpět do postapokalyptické Arizony.

Pokračování jedné z nejhranějších VR her vyjde koncem letošního roku.

DALŠÍ TRAILERY