Xbox Games Showcase toho předvedl opravdu hodně, mezitím vším se ale objevil kousek, který nese jméno Clockwork Revolution a nejeden divák srovnal ukázku s BioShockem. A není se čemu divit. Steampunkové prostředí, zbraně i roboti navozují povědomou atmosféru, ale ve výsledku se jedná o hru od vývojářů inXile, kteří mají na svědomí Wasteland.

Projekt mají na svědomí herní ředitel Chad Moore a hlavní designér Jason Anderson, kteří shodou okolností vytvořili Arcanum. 

Ponořte se do dobrodružství v úžasném steampunkovém světě. Konkrétně do životem hemžící se metropoli Avalon ve viktoriánské éře. Jedná se o RPG, které prožijete z pohledu první osoby, jenž zahrnuje fascinující bojový systém. Ten bude ozvláštněn náhlými změnami v soubojích, které jsou způsobeny změnami v časové linii. Je zde hluboce propojen systém „roleplaye“, který vám dovoluje vybudovat si vlastní postavu kompletně od základu a dle vašich představ.

Místo děje je skvěle prosperující metropole, kde si bohatí lidé nechávají vyměňovat končetiny za mechanické protézy a mechaničtí sluhové plní přání svých pánů. To vše díky Lady Ironwood. Ta má totiž zařízení, jež dokáže manipulovat s časem. Díky tomu ovlivňuje všechny klíčové momenty ve svůj prospěch a nižší třídy na tyhle zásahy neuvěřitelně trpí.

Hráči se tak dostanou do situace, kdy se snaží bojovat proti těmto manipulativním změnám. To samozřejmě pokaždé vyplyne v jinou budoucnost, která ovlivňuje úplně, ale úplně všechno. Lidi, příběhy, pouta a hlavně politiku. Na těchto situacích hra staví a povzbuzuje roleplay, který díky vaším změnám v historii následně využijete.

Vývojáři závěrem dodávají: „Pro nás ve společnosti inXile je to vzrušující projekt. Nejenže je Clockwork Revolution naší první plnohodnotnou hrou od Xbox Game Studios, ale od začátku až do konce využíváme zdrojů a podpory společností Microsoft a Xbox k vytvoření prvního AAA akčního RPG z pohledu první osoby v našem studiu. Jsme stále na začátku vývoje, ale doufáme, že se vám tato pre-alfa ukázka líbila a těšíme se, že se s vámi budeme moci podělit o další informace... v pravý čas.“

Datum vydání tedy sice neznáme, ale titulu se dočkáme jak v Xbox Game Passu, tak i na Steamu.