Máme za sebou další šílenou tiskovou konferenci od Devolver Digital. Společnost, která se specializuje na menší a netradiční tituly, se vytasila s příběhem o postavičce jménem Volvy. To se nedá popsat, to musíte prostě vidět. Originální záznam nahoře.

A proto začneme s něčím velmi podivuhodným v bláznivém světě, kde lidstvo vymírá, ale jeho kultura stále trvá. Tedy The Talos Principle 2. Vývojáři ze studia Croteam rozšiřují původní koncept o další myšlenky, teorie a smysl života. O jeho krásu, kterou lidstvo ztratilo. Zde bude důležité pochopit myšlenku budoucna a otestovat, proč jsou hádanky tak důležité.

Mimo jiné se hry dočkáme ještě tento rok jak na PlayStation 5 a Xbox Series X/S, tak i PC a těšit se můžeme na složitější a propracovanější místnosti k vyřešení, včetně hraní si s gravitací a otáčení stěn.

Nezaměstnaný zkrachovalec Nate se na gauči válel tak dlouho, až zapomněl chodit. Hra Baby Steps láká na průzkum krůček po krůčku světem zahalený mlhou.

„Vydejte se na túru po majestátních horách, kde budete muset každý krok udělat samostatně. To vše najdete v originální hře založené na fyzice od tvůrců her Ape Out a Getting Over It. Budete se kochat výhledy, zamilujete si místní faunu a pokusíte se najít smysl svého promarněného života,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Baby Steps vyjde někdy v roce 2024 na PC a PlayStation 5.

U nešikovnosti, nemotornosti a obtížném chození ještě chvilku zůstaneme. Human Fall Flat je mezi hráči velmi populární a samotná komunita hru neustále obohacuje o zajímavé úrovně. Nyní je ale načase se evolučně posunout a přichází druhý díl, který bude ještě bláznivější, a ještě více nemotornější. Těšit se můžete na nové animace, interakce a ultimátní fyzikální hřiště. A samozřejmě buldozery, traktory, auta i samotné planety sluneční soustavy. A řetízkový kolotoč.

Wizard with a Gun je online kooperativní sandboxová hra na přežití, zasazená do magické divočiny plné nebezpečných tvorů a mystických záhad. Vydejte se na výpravu sami nebo s přáteli a sbírejte, vyrábějte a vybavte svého čaroděje, jak uznáte za vhodné, zatímco budete objevovat neznámo.

Na Steamu najdete demoverzi. Plná verze míří také na Xbox Series X/S a PS5.

Máme tady pokračování nejšpinavějšího simulátoru vandalství z pohledu první osoby. Druhý díl Sludge Life má mít nejméně dvakrát hustější. Vrhnete se v něm do ještě většího, divnějšího a drsnějšího otevřeného světa plného tajemství, podivínů, vtípků a samozřejmě i spousty míst, kde budete čmárat tagy.

Vydejte se se zářivě bílou pixelovou postavou do temného fantasy světa zasadit nepřátelům pár nelítostných lekcí. Ve dvanácti kapitolách vás hra důkladně prověří a vy se tak budete muset postavit různým nepřátelům, jejichž likvidací přispíváte ke zlomení kletby legendárního meče Bleak Sword.

Akční rogue-like mlátička Bleak Sword navazuje na svou Apple Arcade verzi a nabízí 3 nové kapitoly, které v původní hře nebyly. Můžete také využít zcela nový systém náhodných kampaní nebo režim nekonečné bitvy ve stylu gladiátorských zápasů v aréně.

Hra dnes vyšla pro PC a Nintendo Switch.

Další novinky ze Summer Game Festu najdete v našem aktuálním přehledu.