Čekali jsme dlouho, ale díky akci Xbox Games Showcase 2023 máme konečně v rukou první pořádné detaily spojené s DLC Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077. Studio CD Projekt RED v minulosti nastínilo první a zároveň poslední placenou expanzi prostřednictvím dvou krátkých teaserů, které odhadily třeba to, že se ve Phantom Liberty vrátí Keanu Reeves jako Johnny Silverhand a že ho tentokrát doplní další hvězdná tvář. Konkrétně Idris Elba, jenž si zahrál agenta Solomona Reeda. Teď tu ale máme víc než jen známá jména.

Sám Keanu Reeves během akce Xbox Games Showcase představil první plnohodnotný trailer, který nás zve do Dogtownu, nové čtvrti města Night City. Zde budeme mít v roli V a za asistence Johnnyho Silverhanda a Solomona Reeda za úkol zachránit hlavu NUSA. Podle všeho nás čeká příběh na způsob špionážního thrilleru, který je plný nejistých aliancí, zlověstných politických machinací a roztříštěných loajalit.

A kdy se do Dogtownu a obecně k Cyberpunku 2077 budeme moci vrátit? Spekulace o srpnovém vydání se nakonec nepotvrdily. Cyberpunk 2077: Phantom Liberty vyjde ve verzi pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S až 26. září/septembra 2023, samozřejmě s českými titulky. Letošní podzim bude vážně nabitý.

Další novinky z Xbox Games Showcase 2023 najdete zde.