V novém traileru známé budovatelské simulace vám připomenou, že žádná silnice, žádný mrakodrap a dokonce ani žádná čtvrť bez vás není ničím. Vše se děje díky vám a je to takové, jaké si to stvoříte. Motivační slova doplňují o ukázky tvorby, stavění a propojování jednotlivých prvků, díky kterým můžete svůj cíl naplnit, ať už je jakýkoliv.

Stavitelský mód se snaží být přehledný a přitom působí, že zvládne cokoliv si usmyslíte. Je ale dobré si takové věci nejprve rozmyslet. Město totiž na základě vašich voleb simuluje ekonomiku, což znamená, že vaše činy a rozhodnutí mají přímý dopad na všechny obyvatele. Vše můžete sledovat i na konkrétních jedincích, což tak trochu připomíná mechaniku ze SimCity 4.

Do hry jsou také přidané nové dynamické mapy s rozličnými typy prostředí a postaví vás i před klimatické výzvy s nimi spojené.

Díky předobjednávce můžete získat geologický podklad vytvořený podle skutečného, které má finské město Tampere. Zároveň na vás čeká speciální balíček budov a pamětihodností, z nichž vybereme například Londýnské oko, Notre Dame nebo Národní galerii.

Cities: Skylines 2 vychází na PC, Xbox Series X|S i PlayStation 5, a to konkrétně 24. 10. 2023. Hra bude dostupná v Game Passu.

Další novinky z Xbox Games Showcase 2023 zde.