Dobré ráno. Majitel THQ Nordic bude opět nakupovat studia. Teaser trailer na House of Ashes. Microsoft s Bethesdou budou mít společnou konferenci. Nový patch pro Returnal. Unreal Engine s novým logem.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dying Light 2 se (snad) probouzí. Techland vyslal do světa teaser trailer se vzkazem, abychom zachránili město. Vypadá to, že se brzy dočkáme plnohodnotného traileru. Možná příští týden?

- Embracer Group (majitel THQ Nordic, Koch Media, Deep Silver i českého Warhorse Studios) se chystá opět nakupovat. Vydavatel uvádí, že jednal o akvizici s dalšími 150 firmami. Z toho více než 20 jednání už finišuje. Embracer Group za rok končící 31. 3. má nárůst čistých tržeb o 72 % na 1,09 miliardy dolarů. Čistý zisk vzrostl o necelá dvě procenta na 34,6 milionu dolarů.

- Embracer Group k výsledkům pomohlo zejména čtvrté čtvrtletí. To v předběžném přístupu vyšla hra Valheim od Iron Gate Studio a Coffee Stain. Valheim prodal 6,8 milionu kopií. Mezi nejprodávanější tituly patřily ještě Squarepants: Battle for Bikini Bottom Re-Hydrated (více než dva miliony prodaných kusů), SnowRunner (téměř dva miliony) a Destroy All Humans (více než milion).

Přečtěte si také: eBay zakáže prodej her pro dospělé, Farming Simulator 22 s češtinou

- Tou záhadnou hrou zdarma od Epic Games Store je loňské NBA 2K21, které si můžete do digitální knihovny přidat do čtvrtka příštího týdne. Pak nás čeká další tajemná hra.

- V podzemí něco číhá, naznačuje teaser trailer na horor House of Ashes, který je dalším dílem série The Dark Pictures Anthology od tvůrců Until Dawn ze studia Supermassive. Příběh se tentokrát odehrává v Iráku kolem roku 2003. Vojenská jednotka v doprovodu Rachel King (hraje ji Ashley Tisdale) má za úkol prozkoumat podezřelé podzemní zařízení na výrobu chemických zbraní v pohoří Zegros, ale když dorazí na místo, je přepadena místní hlídkou a série otřesů pošle oba týmy do ruin pohřbeného sumerského chrámu. Vojáci zjistí, že nejsou sami a brzy se ocitnou tváří v tvář zlu, které vojáky jednoho po druhém likviduje.

- Společnost Bethesda ruší svá diskusní fóra a chystá přesun na Discord, kde budou komunitní manažéři jednotlivých her komunikovat s fanoušky. Všechny hlavní hry a značky budou mít svůj vlastní Discord server. Oficiální fóra Bethesdy se do režimu pouze pro čtení přepnou v pondělí 24. 5. 2021. Od tohoto okamžiku nebude možné vkládat žádné nové příspěvky. Další fáze nastane 6. 7. 2021: Bethesda smaže méně navštěvované kategorie fóra nebo podfóra.

- Bethesda ještě jednou. Po akvizici ze strany Microsoftu bylo nyní oznámeno, že obě společnosti budou mít jednu velkou konferenci v rámci E3. Na té se dozvíme mnoho zajímavých novinek o hrách Microsoftu (divize Xbox Game Studios) a Bethesdy. Cílem Microsoftu je představit nové hry Bethesdy, které míří do Xbox Game Passu.

Přečtěte si také: Hood: Outlaws & Legends je horký adept na nejhorší hru roku

- Do třetice. Bethesda má mít u Microsoftu tvůrčí svobodu, stejně jako všechna dříve zakoupená studia. U Bethesdy nadále zůstanou v provozu všechny prodejní, marketingové, komunikační a zahraniční pobočky.

- Distribuci her od Activisionu Blizzard bude mít nově v Evropě na starost společnost Koch Media. To znamená, že u nás se o vše postarají společnosti Playman a Comgad, včetně nového Call of Duty, Crashe Bandicoota na Switch, remasteru druhého Diabla a Diabla 4 nebo Overwatch 2.

- Returnal obdržel další aktualizaci. Patch 1.3.7 odstraňuje především nepříjemné chyby, které se mohou při boji na Atroposu vyskytnout. Po vylepšení máte mnohem častěji narážet na mrtvoly ostatních odvážlivců. Nadále ale chybí možnost hru libovolně ukládat.

- Jeden hráč ve střílečce Outriders odehrál 797 hodin. Hra přitom vyšla 1. 4. 2021.

- Tahová strategie Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground se pochlubí podporou cross-play mezi PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Hra vychází 27. 5. 2021.

- S Xbox Live Gold si na Xboxu One a Xboxu Series X/S můžete o víkendu bezplatně zahrát střílečku Gears 5 a závody F1 2020.

Přečtěte si také: Lies of P má připomínat Dark Souls s temným příběhem Pinocchia

- Francouzské studio Quantic Dream, které je podepsáno za originálními příběhovými thrillery Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls a Heavy Rain, pracuje na novém AAA projektu. Ten má kombinovat prvky dobrodružství a akce. Vývojáři nyní hledají člověka na pozici scénáristy. Vypadá to, že se nové dílo Quantic Dream bude držet podobného stylu jako předešlé projekty, ty jsou totiž popisovány jako akční adventury.

- Epic Games odhalili nové logo pro Unreal Engine, mírně se liší od toho starého. Společnost se mezitím připravuje na příchod technologie Unreal Engine 5, kterou bude mimo jiné využívat studio The Coalition (autoři série Gears).