Ukrajinské studio Room 8 pracuje na souls-like akčním RPG titulu Lies of P, který je inspirován hrami Dark Souls a Bloodborne. Vývojáři do známých mechanik od FromSoftware zahrnou temnou reimaginaci klasického příběhu o Pinocchiovi.

Velmi specifická bude jedinečná mechanika lhaní, kdy slova a činy postavy budou mít přímý vliv na události při průzkumu temného města Krat. To ovládá šílenství a krvežíznivost. Do tohoto světa se dostanete jako Pinocchio, který ale není chlapcem, nýbrž mechanoidem. Naším úkolem bude najít Geppetta.

„Probudíte se na opuštěném nádraží Kratu, města zachváceného šílenstvím a krvežíznivostí. Před vámi leží vzkaz: Najděte pana Geppetta. Je v tomto městě,“ uvádění nás autoři do příběhu.

„Vžijte se do Pinocchia, loutkového mechanoida, a najděte tuto záhadnou osobu. Překonejte všechny pohromy, které na vás čekají, nikomu nevěřte, nikdo vám nemůže pomoci. Celé lidstvo je ztraceno v tomto kdysi krásném městě, které se nyní stalo peklem plného křiku,“ přidávají tvůrci.

Svět má být elegantní a plný napětí. Tvůrci lákají na systém sestavování a úpravy samotného Ponocchia, kdy budeme moci loutce mechanoida měnit jednotlivé části těla. Tím můžeme získat nové dovednosti a snad i výhodu v boji. Ne všechna vylepšení však slouží k boji, mohou také poskytnout několik dalších jedinečných a užitečných vlastností.

Samotný příběh má představovat temnou pohádku, kdy Pinocchio bojuje o to, aby se stal člověkem navzdory všem překážkám. Město Krat bylo inspirováno evropskou érou Belle Époque (konec 19. až začátek 20. století) a je ztělesněním zhrouceného města zbaveného prosperity.

Úkoly budou procedurální a odehrávají se v závislosti na tom, jak lžete. Tyto volby ovlivní konec příběhu. Připraveno má být více konců. Do dobrodružství promluví také výroba zbraní s možností kombinovat mnoho možností a vytvořit jedinečné zbraně.

První trailer (úplně nahoře) je v podstatě prologem hlavního příběhu. Atmosféra je velmi temná a ponoří vás do temného a opuštěného evropského města pokrytého sněhem. Mezi myšmi a mechanizovanými příšerami je zobrazen starý vousatý muž, který připravuje poslední detaily chlapce s mechanickou rukou, což je pravděpodobně právě náš Pinocchio.

Vydání Lies of P je naplánováno na rok 2023 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.