Dobré ráno. Codemasters si pod EA zachovají svou identitu. Práva na The Outer Worlds jsou v rukou Obsidianu a Microsoftu. Tencent investoval do Remedy. Ghost Recon Breakpoint bude mít lepší AI.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Internetový aukční portál eBay od 15. 7. letošního roku zakáže prodej her pro dospělé. Podle pokynů se na platformě nebudou moci vyskytovat nabídky s tituly, kterým americká agentura ESRB přidělila věkovou kategorii pouze pro dospělé. eBay se snaží z portálu odstranil produkty pro dospělé a erotické věci. Omezení se dotkne i filmů, anime produkce, komiksů, knih, mangy a časopisů. Na druhou stranu, rating pro dospělé obdrží jen málo her. Například GTA 5 a Mortal Kombat 11 mají rating Mature, tedy pro osoby starší 17 let.

- Tuzemská distributorská společnost Playman potvrdila českou lokalizaci u všech verzí hry Farming Simulator 22. České titulky budou na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Titul vyjde na podzim letošního roku.

- Tencent pokračuje v investování ve videoherním světě. Čínská společnost koupila 3,8 procenta firmy Remedy Entertainment, studia odpovědného za tituly Alan Wake a Control.

- Práva na RPG titul The Outer Worlds vlastní Obsidian a Microsoft, navzdory tomu, že vydání měla na starost Private Division pod záštitou Take-Two. The Outer Worlds prodalo tři miliony kopií. Druhý díl může být ale exkluzivitou pro Xbox a PC.

- Nevšední dobrodružství Ancestors: The Humankind Odyssey prodalo milion kusů. Jak se zdá, Patrice Desiléts (jeden z hlavních tvůrců původního Assassin's Creed) považuje svou novou hru za úspěšnou.

Přečtěte si také: Summer Game Fest 2021 bude větší a krátce před E3

- Sci-fi střílečka Outriders, která připomíná Gears of War, se v prvním měsíci dostala na 3,5 milionu unikátních hráčů. Průměrná herní doba je 30 hodin a People Can Fly si pochvalují, že komunita nejčastěji hraje kooperativně. Outriders jako nová značka se dá považovat za úspěšnou. Nesmíme ale zapomínat, že je dostupná v Xbox Game Passu pro cloud a konzole Xbox. Tvůrci plánují zážitek vylepšovat a zdokonalovat a připravit se na budoucí rozšíření hry.

- Call of Duty Black Ops Cold War, Call of Duty Warzone a Call of Duty Mobile obdrží významné posily v podobě hrdinů 80. letech. Dnes dorazí John Rambo se svým ikonickým lukem a John McClane z Die Hard se svou Nakatomi plaza budovou.

- Studio Bad Robot Games, které založili J. J. Abrams a Katie McGrath, ve druhém kole financování obdrželo 40 milionů dolarů na vývoj připravované nové kooperativní AAA hry. Tým vznikl v roce 2018 a od té doby získal dohromady 50 milionů dolarů od společností jako je Tencent a Horizons Ventures. Generálním manažerem je Mike Booth. Ten je podepsán za Left 4 Dead.

- Codemasters si zachovají svou identitu, ujišťuje Electronic Arts a za příklad dává studio Respawn. Podle generálního ředitele EA, Andrewa Wilsona, není jejich cílem ovládnout Codemasters. „Nechceme transformovat tým do jiného studia EA. Naším záměrem je zaručit šanci pro vývoj,“ vysvětlil manažer s tím, že Codies mají přístup k technologiím, špičkovým značkám, marketingovým příležitostem a široké herní základně. Jeho slova potvrdil šéf Codemasters s tím, že je EA k ničemu nenutí.

- Ubisoft si vzpomněl na Ghost Recon Breakpoint a 25. 5. vydá patch s cílem zlepšit fungování umělé inteligence. Tvůrci chtějí hráčům umožnit posunout své společníky na další úroveň zkušeností a tím jim odemknout speciální schopnosti.