Jaro klepe na dveře a s ním přichází další nálož zajímavých a lákavých her, včetně off-road simulace, nějakého tohoto hororu, akčního survivalu, RPG výpravy a najde se tady i válečná strategie. Pojďme to vzít hezky postupně.

THE THAUMATURGE

4. 3. na PC, později PS5 a Xbox Series

Nejprve se vypravíme do drsných ulic Varšavy začátkem 20. století v kůži thaumaturga Wiktora, který dokáže ovládat nadpřirozené bytosti. V kulturně pestrém prostředí nebude nouze o tahové souboje a morálně nejednoznačné volby, s jejichž následky se musíme vypořádat. Nadpřirozené bytosti je možné použít nejen pro boj, ale také pro manipulaci s náladami a náklonností jiných lidí. Právě ovládání jiných má být jednou ze zajímavostí tohoto příběhového RPG od tvůrců Seven: The Days Long Gone.

EXPEDITIONS: A MUDRUNNER GAME

5. 3. na PC, PlayStation, Xbox a Switch s českými titulky

Smradlavé ulice Varšavy vystřídá bahno při průzkumu těžkého terénu v Expeditions od tvůrců SnowRunnera. Tady nebudeme převážet těžké náklady, nýbrž se brodit bahnem, šplhat po nejstrmějších svazích, sjíždět skalnaté útesy a snažit se zdolat řeky při vědeckých expedicích v misích zasazených do oblastí Malého Colorada, arizonské poušti a karpatských lesů. Každý region je jedinečný a přináší odlišnou výzvu pro různorodá vozidla. Naštěstí k dispozici máme dron s kamerou, echolot pro zjištění hloubky vody, kotvy pro výstup do obtížných svahů, zvedák pro vrácení auta na kola a možnost změnit tlak v pneumatikách. Co by za takové vybavení dali hráči SnowRunnera.

THE OUTLAST TRIALS

5. 3. na PC, PlayStation a Xbox

Terénní simulaci můžeme vyměnit za nové pojetí série The Outlast. Tentokrát nehrajeme za novináře vyšetřujícího děsivý blázinec nebo kult. V této novince jsme uneseni korporací, abychom sloužili jako pokusní králíci při experimentech s vymýváním mozků a kontrolou mysli během studené války. V tomhle světě, který je plný nedůvěry, strachu a násilí, bude naše morálka zpochybňována, naše odolnost testována a náš zdravý rozum rozdrcen. Skočit do toho můžete sami, případně v týmech po dvou, třech nebo čtyřech hráčích.

TAXI LIFE: A CITY DRIVING SIMULATOR

7. 3. na PC, PS5 a Xbox Series

Hlava kolem vám půjde nejen z děsivých experimentů, ale také z otravných zákazníků. Vítejte v kůži taxikáře, který má sen vybudovat impérium v katalánské metropoli. Po Barceloně vytvořené 1 ku 1 budeme vozit cestují s vidinou vydělat peníze na koupi lepšího vozu a poté k najmutí zaměstnanců. Problém budou představovat dopravní zácpy, nepříznivé počasí, špatné silnice, netrpěliví cestující nebo občasné nehody. Na tyhle situace budeme muset reagovat a přizpůsobovat trasu. Během cesty si budou pasažéři vymýšlet. Někdy budou chtít otevřít okno, vypnout rádio nebo požádají, abychom nejezdili tak rychle. Měli byste jim vyhovět a bavit se s nimi s úctou, abyste obdrželi pozitivní hodnocení a štědré spropitné.

WWE 2K24

8. 3. na PC, PlayStation a Xbox

Přebytečnou páru vypustíme už tradičně v novém díle wrestlingu. Ten letošní slaví čtyřicet let WrestleManie, kde se postupem času ze superhvězd stávají legendy WWE. Hra láká na možnost zažít poutavé převyprávění největších okamžiků této největší akce ve světě wrestlingu a prožít nezapomenutelné kariérní souboje. Na soupisce bude více než 200 superhvězd a legend, včetně Setha Rollinse, Trish Stratus, Reye Mysteria a The Judgment Day.

KINGDOM COME: DELIVERANCE

15. 3. na Nintendo Switch s českým dabingem

Nabruste meče a připravte se vyrazit doma i na cestách do Svaté říše římské jako odhodlaný Jindřich. Ano, Kingdom Come: Deliverance vyjde na Nintendo Switch. Na populární konzoli a handheldu bude příběhové RPG v Royal edici se všemi dodatečnými balíčky, včetně těch přidávající nové questy. Velké lákadlo představuje fanouškovský český dabing, který je jinak pouze na počítačích.

OUTCAST - A NEW BEGINNING

15. 3. na PC, PS5 a Xbox Series

Je čas odcestovat do okázalého mimozemského světa Adelpha, který jsme mohli navštívit před 25 lety v akčním dobrodružství Outcast. V pokračování je hlavní hrdina Cutter Slade vzkříšen, aby bojoval proti zotročení Talanů, postavil se robotickým vetřelcům a opět zachránil tuhle planetu plnou nebezpečných tvorů. Při nelehké misi využijeme jetpack a budeme kombinovat desítky různých modulů, abychom si vytvořili osobní zbraň, díky které zničíme robotické vetřelce.

HI-FI RUSH

19. 3. na PlayStation 5

Slyšíte to? Za zvuků kytary přichází Hi-Fi Rush od Microsoftu na PlayStation 5. Rytmická akce v loňském roce příjemně překvapila na počítačích a Xboxu. Teď se samozvanou rockovou hvězdou mohou stát také hráči na PlayStationu 5 a společně s okázalou partičkou drňáků zastavit zlou megakorporaci, která vás označila za vadný kus. Kromě příběhové části na vás v pestrém světě čekají další dva režimy, ve kterých otestuje, zda dokážete mlátit protivníky do rytmu. Tak ať vám to ladí!

ALONE IN THE DARK

20. 3. na PC, PS5 a Xbox Series

Březen je měsícem návratů. Po Outcast se vrací Alone in the Dark. Psychologický survival horor z roku 1992 je po vzoru série Resident Evil zmodernizován, obohacen a vylepšen. Výsledkem má být remake, který umožní projít panství Derceto a strašidelné okolí tohoto domova pro duševně choré z pohledu soukromého detektiva Edwarda i Emily. Odhalíme tajemství gotického sídla, užijeme si boj s příšerami, řešení hádanek a ponoříme se do světa plného zvuků, ze kterých nám naskočí husí kůže.

HORIZON FORBIDDEN WEST COMPLETE EDITION

21. 3. na PC s českými titulky

V druhém dobrodružství nebojácné hrdinky Aloy na počítačích hororovou atmosféru nenajdeme. Místo toho se vypravíme do nebezpečné pustiny a ruin kolem San Francisca. V tomhle postapokalyptickém světě daleko v budoucnosti nás čekají roztroušené zbytky lidstva, boj s ještě většími stroji a seznámení s novými kmeny. Aby toho nebylo málo, tak Aloy musí zastavit nezastavitelné a postarat se o to, aby Země nesměřovala k dalšímu vyhubení.

Na počítače hra vychází v kompletní edici s příběhovým přídavkem Burning Shores, které navazuje na Horizon Forbidden West, a s českými titulky necelé čtyři roky po Horizon Zero Dawn.

DRAGON'S DOGMA 2

22. 3. na PC, PS5 a Xbox Series

Od mechanických potvor všech druhů a tvarů se přesouváme k drakům, trollům a dalším rozmanitým příšerám ve fantasy prostředí Dragon’s Dogma 2. Příběhové RPG pro jednoho hráče se odehrává v paralelním světě prvního dílu a láká na dobrodružství všechny. Tady prožijete příběh Arisena, šampiona, kterému drak ukradl srdce. Než se ale pustíte do objevování země pod vládou dvou odlišných národů a bojů s meči, luky a kouzly, tak si vytvoříte vlastního Arisena, včetně vzhledu a třídy.

PRINCESS PEACH: SHOWTIME!

22. 3. na Nintendo Switch

Po všech těch záchranách princezny Peach je Mario jistě unaven. Nintendo mu konečně dopřeje odpočinek a do hlavní role staví princeznu. Peach musí zachránit divadelní představení před zlou čarodějnicí a její fialovou armádou. Naštěstí se princezna v tomhle akčním dobrodružství dokáže proměnit a získat nové schopnosti. Může se stát neohroženou šermířkou, kovbojkou na koni, cukrářkou, mistryní kung-fu, detektivem hledající stopy nebo nindžou útočící ze stínů. Každá z těchto proměn jí umožní vyřešit záludnosti, které si na ni čarodějnice připravila.

RISE OF THE RONIN

22. 3. na PlayStation 5

Tvůrci Ninja Gaiden a Nioh posílají pozvánku majitelům PlayStationu 5 do Japonska v 19. století sužované válkou. Akční RPG láká na příběh bezejmenného válečníka, který se uprostřed chaosu stává strůjcem vlastního osudu a drží při tom v rukou také osud celého Japonska. Rise of the Ronin nabídne autentický svět a propracovaný soubojový systém s mnoha vrstvami vhodný pro náročné hráče i nováčkům. Postavíte se nepřátelům s velkým výběrem zbraní nablízko nebo je odpravíte z bezpečné vzdálenosti pomocí autentických střelných zbraní z daného historického období.

SOUTH PARK: SNOW DAY!

26. 3. na PC, PS5, Xbox Series a Switch

Chybí vám sníh? Městečko South Park zasypala sněhová bouře epických rozměrů. Společně s Cartmanem, Stanem, Kylem a Kennym musíte městečko zachránit před nekonečnou zimou a při tom si užít kouzelný den v životě každého malého dítěte – když začne sněžit. Do zavátých ulic South Parku můžete pozvat až tři kamarády, aby vám pomohli ve frenetických bojích proti frakcím ve zcela novém příběhu.

PLANET ZOO: CONSOLE EDITION

26. 3. na PS5 a Xbox Series s českými titulky

Relaxovat budete možné při stavbě vlastní zoologické zahrady v nástupci legendárního Zoo Tycoonu, který po letech vychází na konzole. V Planet Zoo od autorů Planet Coaster budete mít na starost celou zoologickou zahradu, včetně zajímavých zvířat a najímání zaměstnanců. Také se musíte snažit, aby návštěvníci byli spokojeni a utratili u vás co nejvíce peněz. Pokud jste na konzolích hráli Jurassic World Evolution od stejných vývojářů, tak by se Planet Zoo na konzolích měla ovládat úplně stejně

V BŘEZNU 2024 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Mediterranea Inferno - 5. 3. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Reveil - 6. 3. na PC, PS5 a Xbox Series
  • As Dusk Falls - 7. 3. na PS5 a PS4
  • Crown Wars: The Black Prince - 7. 3. na PC, PS5, Xbox Series a Switch
  • Zoria: Age of Shattering - 7. 3. na PC
  • Star Racer - 8. 3. na PC (early access)
  • Summerhouse - 8. 3. na PC
  • Unicorn Overlord - 8. 3. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Star Wars: Battlefront Classic Collection - 14. 3. na PC, PlayStation a Switch
  • Ib - 14. 3. na PS5 a PS4
  • Paint the Town Red VR - 14. 3. na Steam VR, PSVR2 a Meta Quest
  • The Legend of Legacy HD Remastered - 22. 3. na PC, PlayStation a Switch
  • Acolyte of the Altar - 25. 3. na PC
  • Bulwark: Falconeer Chronicles - 26. 3. na PC, PS5 a Xbox Series

Brány březnového Kalendáře hráče se zavírají stejně jako dveře výběhů některých zvířat v zimě. Zůstáváme ale na příjmu, tak nám do komentářů napište, které hry vás v tomhle měsíci zaujali. Budeme se na vás těšit zase za měsíc.