Konec roku se nezadržitelně blíží a s ním přichází tradiční ohlédnutí. Společnost Google nám tak naservírovala seznam deseti nejvyhledávanějších her za letošní rok.

Na prvním místě se umístilo Hogwarts Legacy. Kouzelnické dobrodružství ve známém světě Harryho Pottera vyšlo už v únoru a stalo se nejprodávanější hrou v Evropě za první polovinu roku 2023. Hře mohlo také pomoci, že během roku postupně vycházela na další platformy.

Na druhém místě najdeme The Last of Us, které je takto vysoko pravděpodobně díky stejnojmennému seriálu od HBO, který začal vycházet v lednu. Popularita seriálu dokonce vystřelila na první příčky nejprodávanějších her i The Last of Us Part I a The Last of Us Part II.

Naopak v seznamu byste pravděpodobně nečekali Connections. To je slovní hra od The New York Times nebo Battlegrounds Mobile India. Japonci se zase postarali o velký zájem o Suika Game. U nich je tahle logická hříčka na prvním místě. Následuje Hogwarts Legacy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Další příčky celosvětového žebříčku obsahují už známá jména: Starfield, Baldur's Gate 3, Diablo IV, Atomic Heart a Sons of the Forest.

  1. Hogwarts Legacy
  2. The Last of Us
  3. Connections
  4. Battlegrounds Mobile India
  5. Starfield
  6. Baldur’s Gate 3
  7. スイカ ゲーム (Suika Game)
  8. Diablo IV
  9. Atomic Heart
  10. Sons of the Forest

Jaké hry jste v roce 2023 nejvíce vyhledávali vy?