Tak to vypadá, že na červnovém Summer Game Festu nemůžeme moc počítat s hrami od THQ Nordic. Vydavatelská společnost totiž oznámila, že třetí ročník digitální prezentace uspořádá o dva měsíce později. Své hry ukáže světu 11. 8. 2023 od 21:00. Pre-show bude věnována divizi HandyGames. Show proběhne necelé dva týdny před Gamescomem, tedy v období, kdy bývá relativně herní sucho.

Na letošní THQ Nordic Digital Showcase máme vidět nejen oznámení světových premiér, ale také nové informace o dříve představených titulů. K nim se řadí Alone in the Dark, Outcast 2: A New Beginning a Trine 5: A Clockwork Conspiracy. Právě vzkříšení hororové klasiky pro současnou generaci bylo vrcholem loňské prezentace. Projekt připravuje švédské studio Pieces Interactive pod vedením režiséra a scenáristy Mikaela Hedberga, jenž měl prsty v Amnesia a SOMA, zatímco monstra navrhl Guy Davis (Evolve, Pacific Rim).

Počítat lze také s Jagged Alliance 3, real-time strategií Tempest Rising a zapomenout nemůžeme na teaser South Parku, kterým loňská prezentace skončila. Tuhle tajemnou hru má na starost interní tým South Park Studios, jenž spolupracoval na tahových RPG projektech The Fractured But Whole od Ubisoftu a The Stick of Truth od Obsidianu, stejně tak se podílel s RedLynx a Ubisoftem na mobilní hře Phone Destroyer z roku 2017.

A třeba konečně dojde i k odhalení pokračování Kingdom Come od pražského studia Warhorse, tajemné historické strategie s RPG prvky od brněnského týmu Ashborne Games a nové informace o remaku Gothicu. THQ Nordic totiž slibuje 70 položek.