Před měsícem to bylo pět let, co vyšlo Kingdom Come: Deliverance. Realistické a historické RPG od pražského studia Warhorse pod vedením Daniela Vávry a Martina Klímy prodalo více než pět milionů kusů. Přesto ještě nebylo oznámeno pokračování, i když je více než jasné, že na něm pracují. Jen chybí oficiální oznámení.

Toho jsme se nedočkali ani nyní. Místo toho máme potvrzeno, že Warhorse Studios na něčem pracují. Pro nadcházející AAA hru hledají designéra filmových scén. Vítány jsou zkušenosti s CryEnginem, případně podobnou technologií. Na CryEnginu běží i původní Kingdom Come Deliverance.

Inzerát zmiňuje cut-scény v AAA kvalitě plné humoru, akce, napětí a obecně jedinečných momentů. Všichni očekávají Kingdom Come: Deliverance 2. S ohledem na vybavení studia a vše kolem toho dává smysl. Dokonce se už objevily neoficiální informace. V ději se údajně posuneme o sto let do budoucnosti, tedy podíváme se do období kolem roku 1506. My jsme pro vás už dříve připravili speciální video s 10 věcmi, které očekáváme od Kingdom Come 2 (tady ve formě článku).

Připomínáme akvizici. Warhorse Studios v únoru 2019 koupila vydavatelská společnost Koch Media (nyní Plaion), která spadá pod Embracer Group. Za Warhorse firma zaplatila 41,8 milionu eur (1,1 miliardy korun). Embracer Group vlastní Gearbox Software, Deep Silver, 3D Realms, 4A Games, Saber Interactive, nové brněnské studio Ashborne Games nebo slovenské Nine Rocks Games, autory loveckého simulátoru Way of the Hunter.