Společnost Sony si pro nás připravila první State of Play tohoto roku, a ačkoliv se nejednalo o úplně překvapivý zážitek, rozhodně jsme se dočkali nových informací ohledně Rise of the Ronin, Death Stranding 2 a mnoha dalších. Ostatně vše zajímavé najdete v tomto souhrnu a ty zajímavější novinky najdete v samostatných článcích:

Ptáte se, kde je Final Fantasy 7: Rebirth? Druhý díl remaku Final Fantasy VII bude mát vlastní State of Play. Uskuteční se už ve středu 7. 2. od 0:30 našeho času a nabídne rozsáhlý pohled na hru a vzrušující novinky. Že by opět vyšlo demo stejně jako v případě první části?

HELLDIVERS 2

State of Play přivítalo diváky akční ukázkou Report for Duty z nadcházející střílečky Helldivers 2. Ta je nabitá akcí, adrenalinem a bojem proti různým mimozemským stvořením. Váš cíl? Bojovat pro Super Zemi a nastolit zde demokracii. A nejen zde, ale i v celé galaxii. Už 8. 2. na PS5 a PC.

Sonic X Shadow Generations

Pokud patříte mezi dlouholeté fanoušky Sonica, tak vás určitě potěší předělávka Sonic Generation, která nově ponese název Sonic x Shadow Generation. Připravte se na pořádné dobrodružství a tentokrát i v kůži oblíbeného antihrdiny Shadowa. Mělo by se jednat o jeden z posledních kousků, které se inspirují starším systémem platformových skákaček jak ve 2D, tak i 3D stylu.

Titul by se měl objevit na PS4 a PS5 během letošního podzimu. Počítat ale jistě můžeme i s dalšími verzemi.

ZENLESS ZONE ZERO

Připravte se na akční a rychlou zábavu. Zenless Zone Zero je akční fantasy RPG od studia Hyoverse, které vás přivede do opuštěného světa. Původní civilizaci zničili nadpřirozená monstra, kterým se říká Hollow a nyní je na poslední městské civilizaci New Eridu přežít a využít tato monstra ke svému přežití. Veďte své Agenty proti těmto monstrům v roli Proxy a přežijte.

Na PS5 by se titul měl objevit během tohoto roku.

FOAMSTARS

Pokud máte rádi Splatoon od Nintenda, tak by vás neměla minout pořádná mýdlová řežba jménem Foamstars. Vyberte si postavu, naučte se její speciální pohyby a útoky, sestavte skupinu a vydejte se do mýdlové potyčky proti vaším nepřátelům. První sezóna nabídne hodnocené zápasy, Extreme Party, Happy Friday Party a mnoho dalšího.

Na konzolích PS5 a PS4 bude hra dostupná od 6. 2. 2024, a to i skrze základní PlayStation Plus.

DAVE THE DIVER – GODZILLA DLC

Dave the Diver už brzo připluje na PS5 a PS4 a spolu s ním se objeví i jedno DLC. To bude obsahovat nejen nové příběhy potápěče, ale zažijete i dobrodružství v modré díře, a to už letos v dubnu/aprilu. Pokud by vám to nestačilo, tak si začněte brousit zuby na nové DLC zdarma s Godzillou. To do vašeho moře a sushi baru připluje během května/mája.

V Rising

V Rising si už tenhle rok najde cestu na PlayStation 5. Ponořte se do temného gotického fantasy v roli upíra. Po dlouhých letech spaní se probouzíte do světa, který zapomněl, proč je potřeba se bát upírů. Nabruste si tesáky, lovte pro krev a získejte nezměrnou sílu a nové schopnosti. Vaše země Vardoran na vás čeká.

Ve hře si můžete jít svou vlastní cestou nebo se na ní vydáte se svými společníky. Jde o kombinaci akčního survival RPG, přičemž vaším cílem je vyhrabat se ze dna potravního řetězce a získat moc nad vším živím, jak vám bylo předurčeno. To samozřejmě nebude nic jednoduchého, jelikož v šesti různých oblastech vládnou monstra a lidé.

DRAGON'S DOGMA 2

Na State of Play jsme viděli také nový gameplay trailer z Dragon's Dogma 2. Zaměřil se na ukázku boje proti různým nepřátelům, včetně draka chrlícího oheň, obrovského minotaura, jakéhosi ducha a další příšery.

Dragon's Dogma 2 vyjde 22. 3. 2024 nejen na PS5, ale také na PC a Xbox Series X/S.

Legendary Tales

Na závěr Legendary Tales. Jde o ARPG odehrávající se v době středověku. Zde musíte bojovat proti různým nepřátelům a příšerám.

Bojovat proti hordám nepřátel ve virtuální realitě musíte vy sami. Uhýbání, obrana a odrážení závisí jen na vašem bojovém umění, ale nemusíte na to být sami; pozvat si totiž můžete partu vašich přátel a společně procestujete dungeony, porazíte různé nestvůry, nasbíráte kořist a prozkoumáte tajemství zkažené země.

Legendary Tales je od září 2021 dostupné v předběžném přístupu na Steamu a 8. 2. 2024 se dostane na PlayStation VR2.