Po zajímavé a výživné desetiminutové ukázce z Death Stranding 2 On The Beach jsme dostali na konci State of Play jedno překvapení. Šéf PlayStation Studios po boku Hidea Kojimy oznámil, že japonský designér a otec série Metal Gear Solid pracuje na nové hře. V té se vrací ke svým kořenům, protože to bude špionážní akce.

Projekt Physint (pracovní název) je úplně novou značkou a vzniká s plnou podporou Sony, takže půjde o exkluzivitu pro PlayStation, ale s PS5 bychom nepočítali, protože vývoj se naplno rozběhne až po vydání Death Stranding 2. To znamená až v roce 2025, takže je malá šance, že Kojima stihne konec životního cyklu současné generace. Navíc Kojima o projektu mluví jako o next-gen.

Tajemná špionážní akce má být vrcholem kariéry Hidea Kojimy, má využívat nejmodernější technologie a čerpat z talentů z celého světa. Kojima popisuje Physint jako interaktivní hru, kdy vzhled, příběh, témata, obsazení, herecké výkony a zvuky mají blíže k filmu. Doufá, že se mu podaří překonat bariéry mezi filmy a videohrami.

„Se Sony máme bohaté zkušenosti, špionážní žánr jsme společně rozvíjeli téměř 30 let. Sony rovněž nedělá jen hry, ale také filmy a hudbu. Určitě to bude úzká spolupráce,“ uvedl ve videu Kojima. „Za dva roky oslavím 40. výročí své kariéry herního producenta. Jsem přesvědčen, že tento titul bude vyvrcholením mé práce,“ dodal s tím, že bude mít téměř realistickou grafiku. Na pomoc má nejen své kolegy z Kojima Productions a bohaté zkušenosti PlayStation Studios, ale také nespecifikované talenty z filmové branže.

Hideo Kojima a jeho zaměstnanci se opravdu nenudí. Kromě Death Stranding 2 On The Beach chystá ještě horor OD ve spolupráci s Xbox Game Studios. O něm pochopitelně nepadlo ani slovo.