Společnost Sony po předělávkách dvou dílů The Last of Us přichází s dalším remasterem. Novou verzi dostane interaktivní drama Until Dawn, které v roce 2015 pro PlayStation 4 vytvořilo studio Supermassive Games.

Přepracované a vylepšené Until Dawn vyjde v letošním roce na PS5 a PC. Ano, Sony zmiňuje obě verze. Vypadá to, že vyjdou společně.

Until Dawn je dle Sony hororový zážitek definující žánr. Na těchto základech staví vylepšená verze, která má přinést větší emocionální hloubku, vylepšenou grafiku a zcela novou zvukovou kulisu. Hra běží na Unreal Enginu 5 a bude vylepšena napříč všemi oblasti, včetně animací, postav, prostředí, efektů i nové perspektivy díky začlenění kamery z pohledu třetí osoby. Nejen pro fanoušky původní hry jsou lákavé vylepšené a nové lokace s novými interakcemi a sběratelskými předměty.

O tohle vše se postará studio Ballistic Moon. Tenhle tým se skládá z bývalých vedoucích představitelů Supermassive Games, takže autorů Until Dawn.

Původní Until Dawn má vysoká hodnocení a hráči si hru oblíbili díky tomu, jak záleží na jejich volbách, aby se skupina osmi středoškoláků dožila rána v horské chatě nacházející se v hlubokých lesích. Tady se přesně před rokem ztratily dvě dívky. Už je nikdy nikdo neviděl. Byly to kamarádky těchto odvážlivců.

Záleží pouze na vašich činech a rozhodnutích, jak bude hra probíhat a jak skončí. Postupně se dostanete do kůže všech členů skupiny a skrz jejich volby a interakce určíte, kdo se dožije rána. Pokaždé budete svědky jiného výsledku.

Nedávno byla představena filmová adaptace Until Dawn. Pod palec si ji vzali hororoví veteráni: režisér David F. Sandberg a scenárista Gary Dauberman.