Střílečka Judas od studia Ghost Story, v němž najdeme některé z původních tvůrců série BioShock, se nám představila v druhém traileru. Ten přibližuje hlavní hrdinku, po níž je hra pojmenována, a svět, ve kterém žije. Nové záběry z hraní přitom musí udělat radost každému fanouškovi BioShocku. Inspirace se tu vážně nezapře, i když je tentokrát vše tak nějak barevnější a trhlejší.

„Postavy byly vždy hnací silou každé hry, kterou jsme kdy vytvořili. Ať už jsme bojovali pod hladinou oceánu s cílem zavraždit Andrewa Ryana nebo utekli z města v oblacích s Elizabeth, tyto osobnosti byly vždy v centru našich příběhů. Ale co kdybyste si mohli vybrat mezi tím, s kým se spřátelíte a komu vrazíte nůž do zad?“ ptá se kreativní ředitel Ken Levine.

Judas má přinést zážitek, ve kterém budou tato rozhodnutí a vývoj příběhu na hráčích. Jako Judas máme být hybatelem každé události v příběhu s novými postavami, které poznáme a změníme způsobem, který jsme ve hrách od Levina ještě nezažili.

Vše se odehraje v novém světě Mayflower. Jde o vesmírné město, jehož obyvatelé jsou vycvičeni k tomu, aby se navzájem špehovali a trhali na kusy při sebemenším prohřešku.

„Tam, kde stroje ovládají každý aspekt podnikání, umění a vlády. Vůdci lodi se z vás snažili udělat něco, čím nejste: vzorného občana. A vy jste zažehli zničující revoluci, abyste to všechno zbořili. Chceš napravit, co jsi rozbil, nebo to všechno nechat shořet? To je rozhodnutí, které můžeš udělat jen ty,“ dodává Levine. Ten loni zmínil, že staví nejen na odkazu BioShocku a BioShocku Infinite, ale také na System Shocku 2.

Z tohoto traileru vypadá Judas opravdu zajímavě. Hra není exkluzivitou PlayStationu 5, vyjde také na PC a Xbox Series X/S.