Pokračování Death Stranding od studia Kojima Productions jsme dosud formálně znali pod nepříliš inspirativním označením DS2. To ale nyní konečně nahrazuje plnohodnotný název Death Stranding 2: On The Beach. Ten byl oznámen během akce State of Play a spolu s ním tu máme velmi rozsáhlou upoutávku, která nabízí nejen tradiční pohled na propracované cut-scény, ale i první pořádné a prokazatelné záběry z hraní.

Druhý díl Death Stranding bude podle všeho po stránce hratelnosti ve velké míře vycházet z toho, co už známe díky jeho předchůdci. Herec Norman Reedus jako Sam Porter Bridges je zpět a v jeho kůži budeme zase cestovat napříč nehostinným světem (tentokrát i za hranicemi bývalých Spojených států), dělat poslíčka a propojovat hůř dostupná místa. Upřímně řečeno, chvílemi se může zdát, že nás čeká spíše rozsáhlá expanze původní hry než plnohodnotné pokračování. Od originálu z roku 2019 a o něco mladší Director's Cut verze ale Death Stranding 2 odlišují citelně pestřejší lokace, mezi nimiž najdeme pouště i pohoří, která se očividně mohou velmi efektně hroutit. Cestování nám také zjevně usnadní nová vozidla.

Cut-scény nám pak dávají jasně najevo, že nás zase čeká pořádná příběhová šílenost z hlavy designéra Hidea Kojimy a jeho týmu. Fragile (Léa Seydoux) a Higgs (Troy Baker) jsou zpět, Higgs se tentokrát ohání smrtící kytarou, Sam má nového kamaráda ve formě mluvící a zvláštně se pohybující loutky, režisér George Miller (Šílený Max: Zběsilá cesta) propůjčil tvář zcela nové postavě a konečně se můžeme podívat na to, jak vypadá postava, kterou ztvárnila herečka Elle Fanning. Kojimova práce se zkrátka nezapře a my jenom doufáme, že ta obří loď pod velením Fragile, jež bude očividně fungovat jako mobilní základna, nezačne zpívat a nepostaví se během hraní proti nám v rámci nějakého velkolepého bossfightu. Metal Gear Solid: Peace Walker nám svého času na PSP nabídl víc než dost náročných soubojů s obřími stroji vydávajícími zvuky, které už asi nikdy nedostaneme z hlavy.

Death Stranding 2: On The Beach vyjde v roce 2025 ve verzi pro PlayStation 5. O případné PC verzi bohužel stále nic nevíme, předpokládáme ale, že na ni dojde nejdříve několik měsíců po vydání na PS5, jako tomu bylo v případě prvního dílu a jeho Director's Cut edice.