Dobré ráno. Prý next-gen patch pro Red Dead Redemption 2. Další odchod z CD Projektu RED. V Take-Two si vzpomněli na zapomenutou značku. Letos nás čeká řada zajímavých a očekávaných titulů. Na co se nejvíc těší na Steamu. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Podle spekulací má Red Dead Redemption 2 obdržet aktualizaci pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S (k oznámení prý dojde letos, ale vydání se neví), zatímco první díl westernového oposu se má přihlásit o pozornost ve formě remaku dobrodružství Johna Marstona. Informace přinesl AccountNGT, jenž jako první informoval o Star Wars Eclipse od Quantic Dreams. Bude mít pravdu i ohledně plánů Rockstaru?

- V době, kdy se CD Projekt RED má pustit do vývoje dvou velkých projektů současně, tak má další problém. Z polského studia odešel Mateusz Kanik, který byl vedoucím designu u Cyberpunku 2077. V CD Projektu RED pracoval od roku 2006. Důvody jeho odchodu nebyly zveřejněny. Předtím odešel šéf vývoje Mateusze Tomaszkiewicze.

- Vrátí se Mignight Club? Poslední díl s názvem Mignight Club LA vyšel před dlouhými 13 lety. U příležitosti akvizice Zyngy si na zapomenutou značku vzpomněl generální ředitel Take-Two Interactive. Při prezentaci pro investory se objevilo logo Midnight Club, což nemusí nic znamenat. Víme ovšem, že Take-Two má v plánu, aby Zynga vytvářela hry založené na známých značkách společnosti.

- Sega otevřela nové studio v Japonsku. Nachází se v Sapporu, v prefektuře Hokkaido, a zaměří se zejména na vývoj softwaru, design her, programování a kontrolu chyb. Nový tým se má stát druhou vývojovou základnou v Japonsku a jeho hry mají oslovit mezinárodní publikum.

- Sada Lego Overwatch 2 Titan nevyjde v únoru, jak bylo původně plánováno. Dánský výrobce hraček oznámil odklad z důvodu obvinění, kterým čelí společnost Activision Blizzard. Sada se měla prodávat od 1. 2. 2022. Teď je ale odložena na neurčito s tím, že LEGO bude vyhodnocovat spolupráci s Activision Blizzard.

- Forza Horizon 5 překonalo hranici 15 milionů hráčů. Nevíme, kolik kusů se prodalo, jelikož hra je dostupná v předplatném Xbox Game Pass pro PC i konzole Xbox Series X/S a Xbox One. Loni v prosinci Microsoft hlásil 14 milionů hráčů.

- Fanoušci Horizon Forbidden West musejí být ostražití, více než měsíc před vydáním unikla PlayStation 4 verze hry a na internetu se od včerejšího odpoledne objevují spoilery a obrázky. Sony se je snaží odstranit skrz porušení autorských práv, ale je dost pravděpodobné, že se přesto budou dál objevovat. Podobný osud dříve potkal The Last of Us Part 2.

- Zítra ve tři hodiny odpoledne našeho času prozradí studio IO Interactive podrobnosti o druhém roku podpory stealth akce Hitman 3. Odhalení dorazí ve formě 15minutového videa.

- Komunita Steamu nejvíce očekává Elden Ring. Následuje Dying Light 2 Stay Human, Party Animals, God of War, Hollow Knight: Silksong, The Day Before, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, Total War: Warhammer 3, Stalker 2, Starfield a Frostpunk 2. V loňském roce na prvním místě žebříčku bylo Dying Light 2 a v roce 2020 zase Cyberpunk 2077.

- Pokud nedojde k nečekaným odkladům, tak letošní rok bude na hry hodně bohatý. Přehledně se na chystané kousky můžete podívat na obrázku níže. Samozřejmě tak nechybí Elden Ring od FromSoftware, PlayStation exkluzivity Horizon Forbidden West, God of War Ragnarok a Gran Turismo 7, Stalker 2, Starfield, Forspoken, pokračování Zelda: Breath of the Wild nebo bojovka Sifu.