Kvůli celosvětové pandemii nového koronaviru, která zapříčinila pro vývojáře práci ze svých domovů, jsme loni přišli o celou řadu očekávaných her. Po odkladech Dying Light 2, God of War Ragnarok, Hogwarts Legacy, The Lord of the Rings: Gollum nebo Total War: Warhammer 3 to vypadá, že s přesuny termínů se ještě neskončilo. Další na řadě má být S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl.

Pokračování postapokalyptické akce z prostředí Černobylu je oficiálně avizováno na 28. 4. letošního roku pro PC a konzole Xbox Series X/S. Teď se ale mluví o několikaměsíčním odkladu, zmiňuje se podzim.

Původním zdrojem těchto nepodložených informací je ukrajinský bloger OLDboi, který dříve sdílel detaily o ukrajinském videoherním průmyslu a je považován za důvěryhodný zdroj. Domnívá se, že Stalker 2 byl interně odložen a čeká se jen na oficiální oznámení.

O důvodech odkladu se nezmiňuje. Místo toho tvrdí, že vývojáři ze studia GSC Game World mají záměrně otálet s oznámením odkladu, aby hra nasbírala co nejvíce předobjednávek.

O PlayStation 5 verzi se také oficiálně nemluví, ale v plánu prý je na konec roku 2022 nebo na začátku roku 2023. Podporovat má jedinečné možnosti bezdrátového ovladače DualSense, jako jsou adaptivní spouště a haptické vibrace.

Připomeňme, že S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl vyjde s českými titulky.