Dobré ráno. Gotham Knights se blíží. Dying Light 2 bude opraveno. Euro Truck Simulator 2 pomáhá Ukrajině. 20 let Xboxu v Japonsku. Vyšel Hitman Sniper: The Shadows pro mobily. Babylon's Fall je zklamáním. Uvidíme konečně Hogwarts Legacy?

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na Steamu se údajně objevila beta hry Gotham Knights. Pak ale byla odstraněna, případně skryta. Každopádně, dle SteamDB má mít 82,5 GB. To vypadá na celou hru. Tak uvidíme, třeba si brzy první hráči budou moci akci od autorů Batman: Arkham Origins z Warner Bros. Montreal vyzkoušet a zahrát si za Nightwinga, Batgirl, Robina a Red Hooda.

- Techland na tento týden slibuje důležitý patch, jenž v Dying Light 2 opraví nepříjemný problém se smrtící smyčkou a další chyby, včetně podivných animací. Nejprve se aktualizace dostane na PC a o několik dnů později na konzole.

- SCS Software pro Euro Truck Simulator 2 vydalo dodatečný balíček na podporu Ukrajiny, z něhož jde 100 % příjmů organizaci Člověk v tísni na podporu lidí postižených válkou. Ukrainian Paint Jobs Pack za jeden den vybral 16 400 eur. Po víkendu je to 25 200 eur.

- Techland ještě vzkázal jednu věc. Vážně přemýšlí o New Game Plus pro Dying Light 2. Už dříve polské studio slíbilo, že zombie akci bude podporovat nejméně pět let.

- Za 20 let na japonském trhu Microsoft prodal pouze 2 345 975 konzolí Xbox. Nejprodávanější je Xbox 360 (1,6 milionu) a výsledky Xboxu Series X/S jsou již nyní lepší než u Xboxu One. Nová generace prodala 142 024 kusů, zatímco Xbox One jen 114 831. Tady je zajímavá ještě jedna věc, žádná hra vydaná pro konzole Xbox nepřekročila ani 300 tisíc kopií.

- Roller Champions má věkové doporučení od ESRB, které sportovnímu titulu udělila nálepku od 10 let. Ve hře budou nákupy a náhodné položky, což naznačuje nějaké lootboxy. Na datum vydání se nadále čeká.

- Na Android a iOS vyšla zdarma hra Hitman Sniper: The Shadows, která má originální příběh ve známém světě. Vaším úkolem je zlikvidovat dané cíle a využít prostředí.

- The Pokémon Company věnovala 200 tisíc dolarů organizaci GlobalGiving, která přispívá na probíhající humanitární úsilí na Ukrajině.

- Kooperativní akční RPG titul Babylon's Fall (PC, PS4 a PS5) od tvůrců Nier: Automata hráče nezaujal. Novinka PlatinumGames má slabé prodeje a na Steamu bylo v den vydání maximem pouze 650 současně aktivních uživatelů. Hráči si nejvíce stěžují na grafiku. Konzolová exkluzivita Sony má skončit 2. 9. 2022.

- Končí multiplayer u Windows verze taktické hry XCOM 2. Studio Firaxis Games oznámilo, že u Steamu přestane multiplayer a výzvy fungovat 28. 3. Zajímavé je, že na Macu bude hra více hráčů stále k dispozici. Tuto verzi ale vydal někdo jiný. Firaxis se nyní soustředí na Marvel's Midnight Suns.

- Uvidíme konečně akční RPG Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera? Troy Leavitt, jenž opustil Avalanche Studios v březnu loňského roku, uvádí, že během následujících dnů má dorazit trailer. Načasování se mu zdá správné.

- S blížícím se koncem šesté sezóny přichází do Fall Guys další zajímavá spolupráce. Od 8. 3. se spojí s Astro Botem od PlayStationu.