Dobré ráno. Neúspěch Shadow Warrior 3. Nové výzvy v PUBG Mobile. F1 Manager exkluzivitou Epicu. Zajímavosti z trofejí Horizon Forbidden West. Kočičí Stray vyjde letos. Grounded rok 2022 nejspíš nestihne. DLC pro Orcs Must Die! 3.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Prodeje v Rusku a Bělorusku pozastavila také společnost Humble Bundle. V plánu je také balíček s hrami, jehož výtěžek půjde na charitativní účely na pomoc ukrajinským uprchlíkům a obětem. Podrobnosti se dozvíme v průběhu tohoto týdne.

- Grounded ve verzi 1.0 nemusí stihnout letošní rok, upozorňuje novinář Jeff Grubb z Venture Beat, který uvedl, že plná verze mravenčího survivalu od Obsidianu může být odloženo až na rok 2023.

- Shadow Warrior 3 má na Steamu horší výsledky než předchozí dva díly. Počet hráčů klesl pod 100 za den. Krvavá akce se postavila titulům Elden Ring, Horizon Forbidden West, Destiny 2: The Witch Queen a Dying Light 2 Stay Human. Navíc herní dobu má jen šest hodin.

- PlayStation má problém. Sexismus v korporaci hlásí dalších 8 žen. Stěžují si na ponižující komentáře, nedostatek pozornosti k nápadům a pracovním výsledkům a obecně přesvědčení, že povýšení je pro ženy mnohem obtížnější než pro muže.

- V PUBG Mobile odstartovala speciální událost spojena s Warframe. Na hráče čeká plnění výzev, které jim odemknou sci-fi kosmetiku. Výzvy jsou dostupné do 19. 4. 2022.

- Další nabídky studia Ubisoft Stockholm potvrzují vývoj nové značky. Mluví se o ambiciózní nové hře. Firma byla založena v roce 2017 a dle LinkedIn zaměstnává 83 lidí, někteří pocházejí ze švédských týmů Avalanche, DICE a Massive Entertainment. Bohužel nevíme, co bude nová značka za žánr.

- Nedávno oznámený F1 Manager 2022 od studia Frontier je ve verzi pro PC exkluzivitou Epic Games Store. Na Steamu se tedy prodávat nebude. Nevíme, zda jde jen o časovou exkluzivitu.

- Stray vyjde v letošním roce na PC, PlayStation 5 a PlayStation 4, potvrzuje vydavatelství Annapurna Interactive. Těšit se můžete na neobvyklou akční adventuru, v níž hrajete za kočku, která se nějak objevila ve futuristické dystopie obydlené roboty.

- Pouze 13 procent hráčů dokončilo příběhovou kampaň Horizon Forbidden West. Ukazují to trofeje hráčů. Tady ale pozor, jde pouze o hráče, kteří trofeje sdílejí s ostatními. U PS5 verze je to 12,9 procenta hráčů, zatímco u PS4 potom 12,4 procenta. Co se týče dalších údajů, tak 9 procent se dostalo na maximální 50. úroveň, 85,2 procenta dokončilo první oblast otevřeného světa a 14,8 procenta se zaseklo v první misi.

- Orcs Must Die! 3 bude mít dodatečný balíček Tipping the Scales. Bojovat budete proti zbrusu nové rase Tuatara, která se skládá ze čtyř chladnokrevných typů nepřátel. To vše v novém pouštním biomu a vybaveni novou zbraní Hand Gatling, pastí Briar Patch a Trinketem z plazího krunýře. DLC vyjde 7. 4. 2022 na PC a konzole PlayStation a Xbox.