Dobré ráno. Half-Life: Alyx pro PlayStation VR2? Opět se mluví o remaku The Last of Us a přidává se Director's Cut edice The Last of Us Part 2. Domněnky o Star Wars Jedi: Fallen Order 2.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Analytici předpokládají, že PlayStation VR2 vyjde do konce letošního roku, za předpokladu, že se stihne vyrobit dostatečný počet kusů, v opačném případě má být Sony připravena nové zařízení odložit. Panují ale obavy o zpětné kompatibilitě. Na druhou stranu Sony údajně uzavřela partnerství s Valve a na VR headset nové generace má dorazit Half-Life: Alyx. S informací přišel Spheshal Nick.

- Pokračujeme ve spekulacích. Tom Henderson je další insider, jenž potvrzuje The Last of Us Remake. Předělávka jedničky je podle něj téměř dokončena a mohla by vyjít ve druhé polovině letošního roku. Ve stejné době očekává i multiplayerovou část The Last of Us Part 2. V Naughty Dog má údajně vznikat i Director's Cut edice The Last of Us Part 2 pro PlayStation 5.

- EA Motive hledají narativního režiséra pro vzrušující projekt v raných fázích vývoje. Titul se má zaměřovat na příběh. Ve stejném studiu vzniká také remake Dead Space.

- Vydavatelská společnost Team17 koupila práva na first-person střílečku Hell Let Loose od Black Matter. V současné době nevíme, co to bude pro budoucnost Hell Let Loose znamenat. Může vyjít nové DLC, ale také to může přinést pokračování hry.

- 11. 1. vyjde Pagan: Control DLC pro Far Cry 6. Po šílenci Vaasovi se hráči budou moci vžít do dalšího ústředního padoucha série Far Cry a prozkoumat jeho mysl. Letos dorazí ještě Joseph: Collapse s osudem Josepha Seeda z pátého dílu.

- Epic Games Store rozdává akční fantasy RPG titul Gods Will Fall od Clever Beans a Deep Silver. Od 13. 1. bude zdarma Galactic Civilizations 3.

- Aktualizace 1.4.1.2 pro Assassin Creed Valhalla konečně umožňuje hráčům přístup k vánočnímu festivalu, který je ve hře od 16. 12. 2021, ale byl blokován chybou. Festival je prodloužen do 27. 1., aby hráči mohli získat nejrůznější odměny, například vousy a vlasy pokryté sněhem, ale také dekorace do osad.

- Pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order bude odhaleno před červnovou E3 2022, tvrdí novinář Jeff Grubb.

- Duchovní dědic Jet Set Radio s názvem Bomb Rush Cyberfunk se pochlubí koly BMX. Nový teaser potvrzuje také inline brusle, které doplní skateboard a sci-fi boty. Bomb Rush Cyberfunk se chystá pro PC a jako dočasná konzolová exkluzivita na Nintendo Switch.