Rozšíření LEGO Star Wars: The Skywalker Saga o 6 balíčků postav a představení nové hry s Kapitánem Amerikou a Black Pantherem od scenáristky Uncharted nebylo jediným, co jsme během show Disney a Marvelu viděli.

Na samém začátku akce Disney & Marvel Games Showcase byla oznámena vizuální novela Tron: Identity. V ní se hráči ujmou role detektivního programu Query, jehož úkolem je odhalit, co bylo ukradeno a kým. Herní náplň zahrnuje výslech podezřelých, zkoumání prostředí a rozhodování, které má mít vliv na vývoj a konec příběhu. To všechno s odpovídajícím vizuálem a v kulisách světa série Tron.

Dobrá zpráva, tahovka Marvel's Midnight Suns od autorů XCOMu vyjde koncem letošního roku. Gameplay trailer během prezentace odhalil, že vydání připadlo na 2. 12. Za předobjednávku je slibován speciální Defenders skin pro Doctora Strange. Toto datum platí pouze pro PC, PS5 a Xbox Series X/S verze. Na PS4, Xbox One a Switch vyjde hra ještě později.

Exkluzivně na Nintendo Switch se chystá 2D kooperativní dobrodružství Disney Illusion Island, které je určené pro 4 hráče. Hrát budete za Mickeyho, Minnie, Donalda a Goofyho. Známí hrdinové navštíví novou zemi a budou společně řešit hádanky, mlátit padouchy a mnoho dalšího. Z prvního traileru hra připomíná slavného Raymana od Ubisoftu.

Připomenuto bylo vydání karetní strategie Marvel Snap, jež bude už 18. 10. dostupná pro mobilní zařízení a počítače. Bojovat budeme na třech frontách současně a k vítězství nám pomohou známí hrdinové ze světa Marvelu, kterých má být ve hře přes 150. Důležitá bude mechanika Snap, díky níž můžeme zdvojnásobit riziko i odměnu, když vyhráváme, nebo ji lze použít k vydrápání se zpět, když budeme prohrávat.

Skrz trailer tady máme připomínku motokárových závodů Disney Speedstorm.

Hrdiny ze světa Marvelu uvidíme ve skutečném světě. Ne, nejde o žádný festival plný cosplayerů, nýbrž o nadcházející dílo studia Niantic, tvůrce legendárního Pokémon Go. Marvel World of Heroes nám nabídne vytvoření vlastního hrdiny, s nímž budeme chránit okolí před zločinci. Spojit se budeme moci s přáteli i jinými superhrdiny, třeba Spider-Manem nebo Wolverinem. A jelikož půjde o AR hru, sezení doma nám bude k ničemu a pravé dobrodružství zažijeme jenom venku. Titul má vyjít v roce 2023.

Return to Monkey Island je už za rohem, na PC a Switch vyjde 19. září/septembra tohoto roku, a tak Dominic Armato, dabér hlavního hrdiny Guybrushe Threepwooda, nabídl malé ohlédnutí za celou pirátskou sérií adventur. Armato také odhalil, že Return to Monkey Island obsahuje in-game scrapbook alias funkci knihy, do níž Guybrush zaznamenal svá dobrodružství a důležité okamžiky z předchozích dílů.

Odpočinkový titul Disney Dreamlight Valley je takovou kombinací simulátoru života a dobrodružné hry plné objevování a úkolů. Momentálně je dostupný ve fázi předběžného přístupu a vývojáři se chlubí první velkou aktualizací, která dorazí na podzim a přinese spoustu nového obsahu z prostředí filmové série Toy Story: Příběh hraček. Spolu s kovbojem Woodym a Buzzem Rakeťákem budete moci prozkoumat pokojík plný hraček, nebo rovnou celý pohádkový svět. K dostání budou i tematické oblečky pro vašeho hrdinu.

Chcete vidět něco nového ze hry Avatar: Frontiers of Pandora od Ubisoftu? Smůla. Ale protože máte určitě mobily, zcela jistě vás potěší nový pohled na mobilní MMO RPG střílečku (tohle spojení si vymysleli tvůrci, ne my) Avatar: Reckoning. Hra je zasazená na Pandoru v době po událostech původního filmu, kdy si budete moci vytvořit vlastního avatara-válečníka, sbírat a upravovat četné zbraně a plnit třeba různé singleplayerové mise. Ty slibují možnost odhalit záhady nového příběhu, potkat různé klany Na'vi a bojovat se zdejší faunou i s lidskými jednotkami RDA. Samozřejmě nebude chybět ani multiplayer, v němž lze po boku dalších hráčů vzdorovat silným nepřátelům nebo bojovat proti sobě na několika mapách. A kdy Avatar: Reckoning vyjde? To přesně nevíme, k vydání na mobilech má ale dojít brzy.

A na závěr i lákadlo na nové příběhy do Disney Mirrorverse.