I když jsme se nedávno dočkali patche, díky němuž už nemusíme na PC běhat po vesnici na Endoru a slévárně na Geonosis při v průměru 15 snímcích za sekundu, už se skoro zdálo, že LEGO Star Wars: The Skywalker Saga nečeká budoucnost plná dalších přídavků a aktualizací. Ale pak přišla akce Disney & Marvel Games Showcase, na níž bylo oznámeno, že 1. listopadu/novembra 2022 vyjde nejnovější kostičkované dobrodružství z předaleké galaxie v Galactic edici. Ta kromě základní hry nabídne celkem 13 balíčků postav, včetně šesti zcela nových.

Jelikož za pár týdnů startuje na Disney+ seriálový Andor alias prequel k filmu Rogue One: Star Wars Story z roku 2016, nejspíš nikoho nepřekvapí, že mezi novými postavami, které LEGO Star Wars: The Skywalker Saga obohatí zásluhou nových balíčků, je sám Cassian Andor. Fanoušci éry Klonových válek se zase mohou těšit na příchod kapitána Rexe a toužebně vyhlíženého balíčku The Clone Wars Character Pack, a pokud se řadíte mezi ty, kterým se líbila nedávná série Obi-Wan Kenobi, snad vás potěší fakt, že do hry zavítá také mladá inkvizitorka Reva.

Lze předpokládat, že nové balíčky postav bude možné zakoupit i samostatně jako v případě všech předešlých. Je ale otázka, jak na tom budou majitelé season passu s názvem Character Collection a Deluxe edice, která zahrnuje základní hru i celou Character Collection. Na ně pravděpodobně bude čekat nějaký ten placený upgrade na Galactic edici, protože je docela nepravděpodobné, že by dostali dalších šest dříve neoznámených balíčků postav zcela zdarma. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga Galactic Edition bude každopádně k dostání ve verzi pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Switch.