Komunita HowLongToBeat dala dohromady zajímavé ohlédnutí za rokem 2023. Dozvídáme se o nejpopulárnějších platformách i o hrách, které odkládáme na později. Za pozornost stojí také žebříček s hrami, nad nimiž hráči zlomili hůl.

Začneme takovým standardním žebříčkem. Tím jsou nejpopulárnější platformy. Komunita HowLongToBeat v roce 2023 nejvíce hrála na počítači. Na druhém místě je Nintendo Switch a trojici nejlepších uzavírá PlayStation 4. PS5 najdeme až na čtvrtém místě a Xbox Series X/S je dokonce až na sedmé příčce.

Překvapivý je žebříček her, které my hráči odkládáme na později. Tady kralují Baldur's Gate 3, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a Hogwarts Legacy. Shodou okolností mám sám první dvě hry na vlastním seznamu, kam si zapisuji kousky, které si chci později – až bude čas – zahrát.

Redfall je naopak hrou, kterou hráči nejčastěji opouštějí, alespoň dle ankety. Dalo by se říct, že jde o hry, nad nimiž hráči zlomili hůl, přestaly je bavit, případně je jen přestali hrát z různých důvodů. Následuje Minecraft Legends a Forza Motorsport.

Jak by vypadaly tyto žebříčky u vás?