Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Zaměstnanci Naughty Dog si po The Last of Us Part II odpočinou. Až poté se vrhnou na nový projekt a už se těší na možnosti, které se jim otevřenou s PlayStationem 5. U PS4 byli limitováni a museli hledat mezírky, aby zakryli obrazovku s načítáním. Už při návrhu jednotlivých úrovní museli myslet na načítání, což díky SSD disku u PS5 nebudou muset. Jak dlouho bude dovolená trvat, tak to Neil Druckmann nespecifikoval. Novým projektem by nemělo být Uncharted, ale úplně nová značka nebo návrat do světa The Last of Us, který ale nebude jednoduchý.

- Microsoft původně plánoval vydat Xbox Series X v srpnu letošního roku, pochlubil se Brad Sams z magazínu Thurrott, který má často velmi přesné zákulisní informace. Xbox Series S měl dle původního plánu spatřit světlo světa v polovině října. Časový plán společnosti se ale kvůli pandemii koronaviru zjevně změnil. Jak už nějakou dobu oficiálně víme, Xbox Series X dorazí na trh koncem letošního roku. Xbox Series S oznámen ještě nebyl, ale už několik měsíců se o něm spekuluje - měl by být méně výkonný a také levnější.

- PlayStation ukázal menu své nadcházející exkluzivity Ghost of Tsushima a pochlubil se i emotikonem na Twitteru.

- Riot Games chtějí ročně rozšířit Valorant o šest nových hratelných hrdinů. Na nové agenty by mělo dojít v každém novém aktu. Jeden akt by měl trvat zhruba dva měsíce. Do hry se dostanou také nové mapy a nespecifikované mechaniky. Na to si ale počkáme, nadcházející patch zahrne opravu chyb.

- Interaktivní trailer vnadí na remake Destroy All Humans!. Ten dorazí již koncem tohoto měsíce na PC, PS4 a Xbox One. Napište nám do komentářů, jak jste se v interaktivním traileru rozhodli. Líbí se vám tahle humorná open-world akce zaměřena na mimozemskou invazi?

- Nintendo nad novou generací konzole nepřemýšlí. Japonská společnost hodlá v nadcházejících letech podporovat Nintendo Switch a Nintendo Switch Lite, ujistil hlavní představitel Nintenda při setkání s akcionáři. Při tom řekl, že Switch je na trhu sice čtvrtý rok, ale jeho popularita nadále roste. Toho chce Nintendo pochopitelně využít.

- Seznámili jsme se s druhým novým strojem z Horizon: Forbidden West. Po obří mořské želvě následuje mechanická bestie Bristleback. Tyto stroje se drží ve stádech a při obraně často neutíkají, nýbrž jsou vysoce agresivní. Pozor na jejich kly.

- Letecká akce Ace Combat od Bandai Namco slaví 25 let. První díl vyšel 30. června 1995 a za 25 let se značka stala hodně známou. Poslední díl - Ace Combat 7: Skies Unknown (vyšel v lednu 2019) - vyexpedoval a digitálně prodal dva miliony kusů.

- Westernová tahová akční strategie Desperados 3 dopadla v recenzích hodně dobře. Studio Mimimi Games prostřednictvím speciálního traileru ukazuje, jaká hodnocení jejich nejnovější hra získala. Autoři nyní pracují na dříve potvrzeném dodatečném balíčku zahrnující tři nové příběhové mise po skončení hlavní zápletky a slibují také řadu bezplatných aktualizací.

- Průměrná herní doba u Marvel's Iron Man VR je osm až deset hodin, pochlubili se vývojáři. Jejich čísla vycházejí z interních testů a zahrnují pouze příběhovou kampaň. Kromě ní má PlayStation VR exkluzivita také speciální výzvy.

- Skater XL se chystá vyjít v plné verzi. Při té příležitosti vnadí na komunitou vytvořené mapy, které si bude moci každý stáhnout, stejně tak se pustit do výroby vlastní mapy, což bude možné nejen na PC, ale také na PS4, Xboxu One a Nintendu Switch.

- Obal NBA 2K21 bude zdobit Damian Lillard, rozehrávač Portlandu.