V oznamovacím traileru na Horizon: Forbidden West jsme viděli několik nových strojů, kterým bude neohrožená Aloy čelit v post-apokalyptické Americe zahrnující Utah a tichomořské pobřeží, včetně pouští, lesů a zničených měst, kupříkladu San Francisca. Mathijs de Jonge, který má ve studiu Guerrilla Games na starost vývoj této exkluzivity pro PlayStation 5, před týdnem sliboval tucty nových druhů strojů. Těšit se máme na obří želvy, gigantické stroje připomínající slony (prý trochu z Pána prstenů) nebo na létající stroje.

Podrobnosti o těchto strojích jsou velmi vzácné. Vývojáři se rozhodli, že nám je budou představovat postupně. Jako první je na seznamu Shellsnapper. Tenhle velký stroj připomíná želvu. Má neproniknutelný krunýř, který pokrývá listí a zeleň umožňující mu splynou s prostředím. Možná si ho často ani nevšimnete, najít ho můžete zakopaného v zemi, kde spí dny či dokonce týdny.

Shellsnappera nejlépe vystupuje mýtická obří mořská želva Aspidochelone, kterou si často námořníci spletli s ostrovem. Kdykoli se tyto nešťastné duše dostaly na její vrchol, Aspidochelone využil jejich chyby a potopil se s nimi hluboko do oceánu. Shellsnapper může využívat ve hře podobnou taktiku.

Shellsnapper je důkaz toho, že vývojáři v Horizon: Forbidden West kladou větší důraz na vodu. V traileru bylo potvrzeno plavání a potápění. Je tak jisté, že můžeme očekávat další nevšední druhy strojů, které najdeme pod vodní hladinou. Uvidíme, kdy se dozvíme detaily o dalších strojích. Může to být za pár týdnů, ale klidně měsíců, protože Horizon: Forbidden West vyjde nejdříve v roce 2021 na PlayStation 5.

Přečtěte si také: San Francisco, jak ho neznáte. Porovnejte skutečné fotografie se záběry z Horizon: Forbidden West