Nacon v hodinovém přenosu dnes dokázal, že není malým vydavatelem. Zároveň ale od této francouzské společnosti nemůžeme očekávat prvotřídní tituly. Místo toho dostaneme nejspíš lepší průměry, kterým někdy chybí lepší grafika, jindy jiné věci.

Přesto všechno se ale vyplatí Nacon sledovat. Posuďte sami:

Rok a jeden den. Takovou dobu museli fanoušci RoboCopa čekat na plnohodnotný trailer z nadcházející střílečky RoboCop: Rogue City, kterou připravuje polské studio Teyon, autoři méně úspěšných her Rambo: The Video Game a Terminator: Resistance.

Teď si můžeme udělat lepší představu o kvalitě hry s kultovním filmovým hrdinou. Jak se sami můžete přesvědčit, vypadá to spíše na průměrnou střílečku. Vyjde v červnu 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Pokud jste Nacon Connect 2022 sledovali kvůli Test Drive Unlimited Solar Crown, tak vás společnost musela zklamat, ukázala totiž pouze další nic moc trailer. Stále chybí plnohodnotné video, které by ukázalo, co můžeme od návratu TDU vlastně čekat.

Čekání bylo dlouhé i u The Lord of the Rings: Gollum. Akční stealth adventura se ale konečně ukázala z pohledu hratelnosti a potvrdila datum vydání. To je stanoveno na 1. 9. 2022 pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Na Nintendo Switch se titul dostane později.

Ve hře se zvrácený hrdina vydá na výpravu, aby získal zpět to jediné, co je mu drahé. Hráči, rozervaní jeho zlomenou psychikou, budou muset řídit Sméagola i Gluma na cestě, která ho zavede napříč slavnými lokacemi, odhalí více o jeho době, kdy byl otrokem pod Temnou věží, a o jeho zbloudění s elfy z Mirkwoodu, přičemž budete komunikovat s ikonickými postavami ze série.

Někdy v budoucnu na PC a nespecifikované konzole vyjde nový Terminátor. Projekt připravuje milánské studio Naconu a jedná se o první survival zasazený do tohoto známého světa. Vývojáři jsou velkými fanoušky filmů z 80. let.

Od tvůrců GreedFall ze studia Spiders se ukázal akční RPG titul Steelrising, které nás zavede do Paříže. Město pod šílenstvím krále Ludvíka XVI. a jeho násilnických robotických legií hoří a krvácí. Záhadný skvost mezi roboty Aegis, kterou stvořil inženýr Vaucanson jako osobní strážkyni královny, musí v této náročné době zachránit Francouzskou revoluci.

Proti královským mechanickým vojákům bude zapotřebí smrtící přesnost. Spojte úhyby, parírování, skoky a ničivé útoky a proklestěte si cestu Paříží. Každá bitva prověří vaše nervy a bude vyžadovat vynikající disciplínu. Obrovští houževnatí strojoví bossové budou navíc vyžadovat trpělivost a dovednosti.

Po roce ticha se můžeme detailněji seznámit s hororovým zážitek Ad Infinitum skrz gameplay záběry z alfa verze. Hrát budete za mladého německého vojáka, který se po Velké válce vrací domů, ale trauma, které zažil v zákopech, ho pronásleduje. Každou noc zažívá halucinace plné děsivých stvoření, smrtících pastí a záhad. My budeme muset vše překonat a osvobodit chudáka od jeho traumat. Navzdory kontextu hra nebude akční, ale bude vyžadovat infiltrace a řešení hádanek.

Titul vyjde 20. 4. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

První úplnou novinkou dnešního přenosu je Crown Wars: The Black Prince, taktická tahová strategie. V té se během bojů ve stoleté válce stanete hlavou šlechtického rodu, který usiluje o slávu.

Budete bojovat s nepřátelskými frakcemi a utkáte se se zlou silou, která zkorumpovala nejvyšší patra moci a prostřednictvím násilného a tajemného kultu zneužívá konflikt k vlastnímu prospěchu.

Ze svého hradu – sídla svých operací – budete najímat, vybavovat a cvičit své vojáky, abyste bojovali proti nepřátelům a chránili obyvatelstvo.

Vaše manažerské a diplomatické schopnosti budou podrobeny zkoušce. Přitom budete vylepšovat hrad, navazovat vztahy s ostatními národy a mouře hospodařit se zdroji.

Hra se očekává v roce 2023 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Máme tady také akční adventuru Clash: Artifacts of Chaos, která vás zavede do podivného světa Zenozoik, kde se stanete osamělým bojovníkem jménem Pseudo, který bude chránit malé černé stvoření s léčivou mocí. Oba společníci pak procestují Zenozoik a zažijí velké dobrodružství za artefakty Chaosu.

V Zenozoiku platí jediný zákon: smrtící kostková hra, která určuje pravidla boje. Dodržujte tato pravidla v brutálním boji zblízka.

Jacques-Belletête, tvůrce Deus Ex: Human Revolution, Deus Ex: Mankind Divided a Marvel’s Guardians of the Galaxy, se pochlubil aktualizací o svém novém projektu Hell is Us. Jde o akční adventuru, jež nám ukáže temnou stránku lidské povahy. Hra kombinuje intenzivní boj zblízka s průzkumem polootevřeného světa, v němž musíme najít otázky a čelit tajemným stvořením.

Hell is Us si zahrajeme v roce 2023 na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

War Hospital je real-time strategie s řízením britské polní nemocnice během první světové války za liniemi francouzské fronty, kde budete v roli majora Henryho Wellse rozhodovat o životě a smrti.

Poslední oficiální rallye závody od studia KT Racing a společnosti Nacon. V dalším roce se totiž licence dostane ke Codemasters pod Electronic Arts. Každopádně, WRC Generations přináší hybridní éru rallye závodů, což znamená nové mechaniky, které představují požadavky hybridních motorů. Abyste zvítězili ve speciálních etapách, musíte pečlivě řídit baterii na základě uzpůsobení mapování motoru.

Brutální, šílené, taktické... Tak se dá popsal Blood Bowl 3, která vyjde na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

Pokračujeme komentovanými záběry z hraní Chef Life: A Restaurant Simulator. Jak název napovídá, vybudujete a budete spravovat restauraci svých snů. Na starost budete mít jídelní lístky, nákupy, výzdobu, personál, vybavení, zákazníky a samozřejmě vaření.

Hra vyjde 2. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.

Už v traileru se hra sice sekala, ale Gangs of Sherwood slibuje boj proti armádám šerifa z Nottinghamu. Vést budete vzporu, ať už sólo, nebo v kooperaci až se 4 hráči. Vžijete se do role jednoho ze zbojníků, budete kombinovat útoky a osvobodíte lid v této futuristické dystopii inspirované legendou o Robinu Hoodovi.

Čekejte v roce 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Pokračujeme šíleností jménem ParadiZe Project. Tady budete bojovat, hackovat a přežívat.

„Sami nebo s přáteli prozkoumejte tajemný otevřený svět zamořený zombiemi. Sbírejte materiály, vyrábějte zbraně a bojujte o život. Naučte se chytat a hackovat zombie, které vám pomohou v boji, obraně nebo průzkumu,“ vnadí tisková zpráva na hru, která na PC a konzole zavítá v roce 2023.

Pokud někdo náhodou začal usínat, tak ho jistě probral soundtrack v gameplay traileru na Session: Skate Sim. Jeho finální verze vyjde 22. 9. 2022.

Od studia Passtech, které vytvořilo Curse of the Dead, přichází izometrická akční roguelike hra Ravenswatch, jež kombinuje intenzivní souboje v reálném čase s vysokou znovuhratelností. Bude možné hrát sólo, případně v kooperaci až ve 4 hráčích.

Ravenswatch je ve vývoji pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Předběžná vývojová verze pro PC dorazí v roce 2023.

Ovladač Pro Compact Colorlight je kompatibilní s konzolemi Xbox a PC.