Společnost Bethesda pojala oslavy 10. narozenin RPG The Elder Scrolls V: Skyrim opravdu ve velkém. Dočkali jsme se výroční Anniversary edice hry, kreativní ředitel Todd Howard ze studia Bethesda Game Studios obešel několik akcí, pořadů a rozhovorů, a navíc jsme se dočkali koncertu hudby ze Skyrimu v podání London Symphony Orchestra a London Voices. Celý koncert byl nahrán v divadle Alexandra Palace Theatre a originální soundtrack složil Jeremy Soule, jehož hudba je neodmyslitelnou součástí značné části celé ságy The Elder Scrolls.

Koncert byl odvysílán na YouTube, přenos ale nebyl bohužel pojatý příliš šťastně, protože do hudebního představení často zasahovali vybraní fanoušci. Nejen že jednotlivé skladby dělily ukázky demonstrující fanouškovský zápal, což nabourávalo tempo celé akce, ale z nějakého důvodu chvílemi zástupci komunity mluvili přes samotnou hudbu, což celkový dojem dost kazilo.

Koncert byl naštěstí později vydán samostatně a v čisté podobě, tedy bez jediného vstupu fanoušků. Díky tomu si můžeme v plné parádě a bez zbytečných rušivých elementů vychutnat nejen vynikající soundtrack Skyrimu, ale také hudební ochutnávku připravované novinky Bethesdy Game Studios. Takže pokud netrpělivě vyhlížíte Starfield, skočte na čas 48:53, kdy začíná skladba nazvaná jednoduše Starfield Suite, kterou složil Inon Zur.

Z Inona Zura se stal v posledních letech v podstatě dvorní skladatel Bethesdy Game Studios, přičemž má na kontě hudbu pro Fallout 3, Fallout 4, Fallout 76 nebo mobilní The Elder Scrolls: Blades. Přirozeně má tedy na starosti i celý soundtrack Starfieldu. Nedávno se přitom Todd Howard nechal slyšet, že hudba je jedna z prvních věcí, které při vývoji titulů Bethesdy Game Studios vznikají, takže by nás nemělo příliš překvapovat, že už nyní, více než rok před aktuálně plánovaným vydáním hry, existuje takto rozsáhlý kus hudby.

Starfield vychází 11. listopadu/novembra 2022 ve verzi pro PC a Xbox Series X|S. Hra bude ode dne vydání součástí nabídky Game Passu.