Další prezentace pro Resident Evil Village. PS5 v UK prodala více než PS Vita. Letní videoherní konference. Destroy All Humans! remake dorazí na Nintendo Switch.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- PC verze Death Stranding je velmi úspěšná. Vydavatelská společnost 505 Games za rok 2020 uvádí, že hra vygenerovala 23 milionů eur od svého vydání 14. 7. 2020. U Control je uváděno 16 milionu, o rok dříve ale má 24 milionu eur. Mezi další nejprodávanější hry roku 2020 od 505 Games patří závody Assetto Corsa (8,9 milionu eur) a Ghostrunner (6,9 milionu eur). Práva na značku Ghostrunner nedávno firma koupila za 5 milionů eur.

Přečtěte si také: Nový, nezvaný 2K Launcher znemožňuje a komplikuje hraní několika PC her, včetně Mafie

- 16. 4. o půlnoci se uskuteční další prezentace věnována hororové akci Resident Evil Village, oznámila Sony a láká na své oficiální účty na Twitchi a YouTube. Vidět máme nové gameplay záběry. Mezitím se na serverech PlayStation Store objevila slibována demoverze; Resident Evil Village Gameplay Demo má 10 GB a k dispozici má být pro obě generace PlayStationu. Dá se očekávat, že v tento den bude možné demo stáhnout, a to i na PC, Xboxu Series X/S a Xboxu One.

- Christopher Dring z webu GamesIndustry si všiml jedné zajímavosti. Konzole PlayStation 5 má ve Velké Británii prodáno více kusů než za celý svůj život platformy PlayStation Vita, Nintendo Wii U a Sega Dreamcast. To je slušné, když je PS5 na trhu přibližně 6 měsíců a nadále je nedostupná. Jen škoda, že neznáme přesná čísla.

- Výkonný ředitel a spolumajitele nezávislého studia IO Interactive potvrdil, že série Hitman s agentem 47 si dá pauzu, aby se tvůrci mohli věnovat hře s licencí Jamese Bonda. Ta nabídne originální příběh agenta 007. Hitman 3 ale bude dostávat nový obsah a jednoho dne se tenhle nájemný zabiják vrátí.

- Detektivka Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise vyjde v letošním roce na PC, oznámila společnost Rising Star Games. Loni v létě hra vyšla na Nintendo Switch, kde trpěla problémy s propady frekvence snímků za sekundu. To vývojáři postupně opravili.

- Majitelé PlayStation VR s touhou po hororových okamžicích se mohou těšit na psychedelický strašidelný dům v Layers of Fear VR. Dveře do domu budou otevřeni od 29. 4. 2021. Na konci roku 2019 dorazila hra na PC. Připomeňte si trailer:

Přečtěte si také: Deathloop se odkládá na září

- Bezplatné vylepšení střílečky Terminator: Resistance Enhanced pro PlayStation 5 bude k dispozici později. Sony nejprve „musí udělat nějakou práci“, aby mohli majitelé PS4 verze upgradovat na PS5 verzi, uvedli vývojáři. Samostatná PS5 verze pod názvem Terminator: Resistance Enhanced vyjde 30. 4. 2021.

- V létě se uskuteční PC Gaming Show a Future Games Show. Magazíny PC Gamer a GamesRadar se spojily a uspořádají své digitální akce společně 13. 6. 2021.

- 29. 6. na Nintendo Switch za 39,99 eur vyjde remake Destroy All Humans! Ten minulý rok dorazil na počítače a konzole PlayStation a Xbox. Když si Switch verzi předobjednáte, získáte balíček se speciálními skiny.