Díky nové aktualizaci si příznivci klasické střílečky Quake mohou užívat čerstvý Horde mód, nezapomínejme ale na to, že DOOM Eternal se dočkal vlastního Horde režimu zhruba před měsícem. Jelikož s tímto režimem souvisí i vlastní žebříček nejlepších hráčů, dalo se očekávat, že nepůjde o novinku, kterou vývojáři z id Software jednou uvedou a poté na ni zapomenou.

A skutečně, nově došlo bez nutnosti stahovat jakoukoliv aktualizaci nejen k restartování žebříčku, ale také k novému obsahu. Pokud tedy nyní Horde mód spustíte, můžete narazit na další tzv. Blitz mezi-kola, které dopňuje nové bonusové Blitz kolo. Jestliže jste již toto svérázné obohacení DOOMu Eternal zkoušeli, nejspíš máte docela dobrou představu, co vás pod těmito pojmy čeká. Navíc došlo na nové Bounty démony, jejichž eliminace v řádném časovém limitu může nemálo nakopnout vaše skóre.

Bez pozornosti tvůrců nezůstal ani Battlemode 2.0, nový formát dosud nepříliš populárního multiplayeru DOOMu Eternal, v němž se jeden hráč v roli plně vybaveného Slayera postaví dvěma hráči ovládaným démonům. O tom, nakolik je Battlemode populární, můžeme sice nadále diskutovat, přinejmenším ale došlo kromě obvyklých změn typu restartu žebříčků a sezónních kosmetických odměn na další výzvy.

Ještě tu máme dobrou zprávu pro ty, kteří vlastní jak DOOM Eternal, tak Quake, případně pro hráče Quake Champions. Pokud vlastníte Quake a máte hru spárovanou s účtem Bethesda.net, stačí se přihlásit se stejným účtem i v Eternalu a získáte zdarma skin Ranger Slayer a mnohé s ním spojené kosmetické odměny, tedy tematická pódia, vítěznou pózu, alternativní zbarvení skinu nebo avatar a jmenovku hráče. Smůlu mají zatím pouze uživatelé Switche, jelikož na konzoli od Nintenda bude možné získat skin Ranger Slayer až s opožděným vydáním aktualizace 6.66, která vyšla na ostatních platformách na konci října/októbra. Update 6.66 pro Nintendo Switch by měl vyjít někdy začátkem roku 2022.

V Quake Champions každopádně začátkem letošního léta proběhla časově omezená akce, díky níž bylo možné po omezenou dobu zdarma získat po splnění několika výzev retro skin Quake Guy pro Rangera a ozdobu na záda ve formě sekery Gladus Axe. Nyní však opět stačí vlastnit originální Quake, použít v obou hrách stejný účet Bethesda.net a budete moci Quake Guy Ranger Skin a Gladus Axe využívat dle libosti.

Zajímavé přitom je, že existence Ranger Slayer Skinu pro DOOM Eternal byla odhalena před více než měsícem díky nálezům v herních souborech. Tehdy došlo také k nálezu skinu, který je pro změnu inspirován střílečkou DOOM 64. Tato klasická hra, která původně vyšla v roce 1997 pro Nintendo 64, se minulý rok dočkala zásluhou Nightdive Studios nové verze pro PC, Nintendo Switch, PS4 a Xbox One, přičemž ji bylo možné velmi levně koupit samostatně nebo získat zdarma jako bonus za předobjednávku DOOMu Eternal. Skin spojený s DOOMem 64 ale do Eternalu dosud nezavítal, přičemž si moc neumíme představit vhodnou událost, díky níž by se tato situace měla změnit. V každém případě počítejme s tím, že DOOM Eternal nejspíš ještě se skiny převzatými z jiných her neskončil.