Společnost Disney na září letošního roku chystá prezentaci zaměřenou na připravované hry od Disney & Pixar Games, Marvel Games, Lucasfilm Games a 20th Century Games.

Hlavním bodem Disney & Marvel Games Showcase bude „sneak peek“ na nový titul ze světa superhrdinů Marvelu od Amy Hennig. Dojde také na nové informace o Disney Dreamlight Valley, Lego Star Wars: The Skywalker Saga a nedávno odloženém Marvel's Midnight Suns.

Krátká upoutávka láká ještě na Avatar: Frontiers of Pandora od tvůrců série The Division z Massive Entertainment a Ubisoftu, stejně tak na Vetřelce, což může být izometrická strategie Aliens: Dark Descent, nový obsah do kooperativní střílečky Aliens: Fireteam Elite nebo plnohodnotné představení singleplayerového akčního hororu od studia Survios, jenž připomíná dlouho očekávané pokračování survival hororu Alien: Isolation.

Největší pozornost je ale směřovaná na Skydance New Media, kde zkušená scenáristka a kreativní ředitelka Army Hennig, která pracovala v Naughty Dog na sérii Uncharted, chystá příběhově orientovanou akční adventuru se superhrdiny Marvelu. Má jít o blockbuster s velkým rozpočet a zcela originálním příběhem a pohledem na svět Marvelu. Druhým projektem ve Skydance New Media je filmová akční adventura zasazena do světa Star Wars.

Disney & Marvel Games Showcase se uskuteční během D23 Expo 2022, prezentaci bude moderovat Blessing Adeoye Jr z Kinda Funny a půjde jak o digitální akci, tak událost přímo na veletrhu. Do kalendáře si zapište 9. 9. 2022 a čas 22:00.

Zajímavé je, že o den později se uskuteční Ubisoft Forward 2022. Jak víme, Ubisoft chystá zmíněného Avatara a Star Wars, tak možná na D23 Expo budou teasery, abychom se o den později dozvěděli více podrobností.

Otázkou zůstává Indiana Jones od Bethesdy, respektive studia MachineGames (tvůrci série Wolfenstein), stejně tak Star Wars Jedi: Survivor od Respawnu, Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake nebo Star Wars Eclipse, akční adventura zasazená do období Vrcholné Republiky od Quantic Dream, kteří jsou podepsáni za Heavy Rain a Detroit: Become Human.