Letos na podzim to bude osm let, co vyšel survival horor Alien: Isolation. Titul od britského studia Creative Assembly dosud žádná jiná hra nepřekonala. To se v budoucnu ale může změnit. A teď nemyslím izometrickou strategickou akci Aliens: Dark Descent a kooperativní střílečku Aliens: Fireteam Elite, nýbrž úplně nový projekt vznikající v Unreal Enginu 5.

Má jít o strhující akční hororovou hru určenou výhradně pro jednoho hráče. Těšit se máme na originální příběh, zasazený do období mezi prvním a druhým filmem Vetřelec. Hlavním hrdinou má být nespecifikovaný ostřílený veterán, jenž se hodlá pomstít xenomorfům.

„Rozsáhlý svět Vetřelce je plný nevyprávěných příběhů a příležitostí k vytvoření strhujících originálních her. Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s týmem, jako je Survios, který sdílí naši vášeň pro Vetřelce a pro ponoření fanoušků do nových světů a zážitků,“ komentoval oznámení nové hry Luigi Priore, viceprezident společností Disney, Pixar a 20th Century Games.

Nepojmenovaná hra ze světa Vetřelce vzniká ve studiu Survios za spolupráce 20th Century Games pro PC a blíže neurčené konzole (pravděpodobně pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S). Plánuje se také podpora headsetů pro virtuální realitu.

Survios mají za sebou hry využívají licenci na Creed, The Walking Dead a Westworld. Konkrétně Creed: Rise to Glory, Battlewake, The Walking Dead Onslaught, Puzzle Bobble VR: Vacation Odyssey a Big Rumble Boxing: Creed Champions. Aliens bude jejich dosud největší projekt.

Na další informace, trailer a obrázky si ale musíme ještě počkat. Něco nového se dozvíme 21. 7. v rámci Comic-Conu v San Diegu, kde se bude konat panel Alien: Expanding a Dark and Frightening Universe.