Vývojáři ze studia Tindalos Interactive ve spolupráci s vydavatelstvím Focus Entertainment na Summer Game Festu představili Aliens: Dark Descent, singleplayerovou týmovou akci.

Měsíc Lethe napadli Xenomorfové – nebezpečné mimozemské kreatury – a někdo je musí zastavit. Onen vyvolený jste právě vy. Nebudete na ně však sami, velet budete jednotce ostřílených mariňáků. Cílem bude vydávat strategické rozkazy, protože každé zaváhání může vést k neúspěchu. Nepřátelé vás navíc budou neustále pronásledovat.

V otevřených úkolech se postavíte nejen Xenomorfům, ale také agentům korporace Weyland-Yutani a spoustě jiných děsivých stvoření. Šance na vítězství se vám zvýší složením dobré party vojáků, na výběr budete mít z pěti tříd a jednotlivce budete moci specializovat pomocí široké škály zbraní. Kromě toho budete i vylepšovat svou základnu, abyste mohli zkoumat nové technologie a svou skvadru ještě více posílit. 

V samotných bojích budete muset hlídat hned několik věcí. Fyzické zdraví je samozřejmostí, ale co psychické? Přece nechcete, aby vaši muži zkolabovali. Také bude nutné bedlivě sledovat zdroje, jako jsou munice a výbava.

Vydání titulu Aliens: Dark Descent nás čeká v roce 2023 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud jste nedočkaví, můžete si pustit akční trailer a podívat se na první screenshoty.