Po oznámení historické akvizice, kdy Microsoft koupí Activision Blizzard za téměř 70 miliard dolarů, se internet začal více zajímat o dění v této společnosti, která v posledních letech soustředila své lidské zdroje zejména na vývoj série Call of Duty (prý měl generální ředitel několikrát přesměrovat vývojáře Overwatch 2 na pomoc s CoD). Jak se ale zdá, tak se situace postupně mění a přispěje k tomu také Xbox. Ostatně, Phil Spencer z herní divize Microsoftu prohlásil, že si chce s týmy Activisionu Blizzard promluvit a zjistit, na čem by chtěli pracovat.

Uživatel FaizShaikh7681 na Twitteru se mezitím podíval na dostupné informace v podobě životopisů a spekulací od důvěryhodných insiderů. A přišel na jednu zajímavost. Blizzard má mít ve vývoji 7 her, včetně Diabla 4, Diabla Immortal a Overwatch 2. Dále by měl probíhat vývoj nového rozšíření World of Warcraftu, mobilní verze Warcraftu a dosud neoznámené hry od hlavního designéra Hearthstone.

Zapomenout nemůžeme také na nedávné překvapení. V úterý večer Blizzard nečekaně odhalil vývoj tajemného survivalu, jenž se odehrává ve zbrusu novém světě. Tady dva obrázky:

„Vydáváme se na cestu do zcela nového universa, kde se nachází zbrusu nová survival hra pro PC a konzole. Na místo plné hrdinů, které jsme ještě nepotkali, příběhů, které teprve budou vyprávěny, a dobrodružství, která teprve prožijeme. Rozsáhlý svět plný možností k prozkoumání,“ uvedl Blizzard při oznámení a začal hledat nové vývojáře na nejrůznější pozice.

Z tohoto projektu jsou údajně nadšeni i někteří skeptičtí zaměstnanci, kteří v poslední době nebyli spokojeni s tím, co se v Blizzardu děje, uvedl Jason Schreier, renomovaný novinář agentury Bloomberg. To nám dává naději, že by konečně mohlo jít o zajímavý titul, který je ale vzdálen několik let. Nachází se v rané fázi vývoje.

FaizShaikh7681 ještě zjistil, že vývoj probíhá od konce roku 2020 a zahrát si máme z pohledu první osoby.