Francouzská společnost Ubisoft dnes večer představila Connect, novou službu, která propojí platformy, sloučí Uplay a Ubisoft Club a umožní přenesení uložených pozic mezi jednotlivými verzemi her.

Ubisoft Connect začne fungovat příští čtvrtek 29. 10. a bude podporovat všechny platformy, tedy PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch a Google Stadia. Vývojáři slibují také aplikaci určenou pro Android a iOS.

Po spuštění Connectu bude Uplay na PC nahrazeno novou aplikací Ubisoft Connect. Ta budou fungovat stejným způsobem, tedy slouží pro spuštění her, nákup nových her, sledování achievementů a novinek od Ubisoftu. Connect bude navíc určen také pro hráče na konzolích současné a nové generace. Budete moci sledovat své přátele online, využívat herní komunitu a funkci Smart Intel. Ta poskytne tipy pro hraní her, podobně jako Game Help pro předplatitele PS Plus na PS5.

„Ubisoft Connect představuje jednotný systém s hráčskými službami pro všechny hry Ubisoft na všech platformách. Tento systém přináší sjednocení a zdokonalení našeho věrnostního programu Ubisoft Club a naší aplikace pro stolní počítače Uplay, to vše napříč všemi platformami. Jeho cílem je zajistit všem hráčům to nejlepší prostředí, ve kterém si mohou užívat hraní her a být navzájem v kontaktu bez ohledu na zařízení, které používají,“ popisuje novou službu vydavatel.

Ubisoft Connect budou podporovat hry Assassin’s Creed Valhalla, Immortals Fenyx Rising, Riders Republic a Hyper Scape. U těchto her budete moci snadno přenést své uložené pozice na jinou platformu. Zajímavé je, že nejde pouze o přenos v rámci výrobce konzolí, ale také například z PS4 na Xbox Series X, případně z PC na PS5. Vypadá to, že Watch Dogs Legion podporováno nebude, minimálně o něm Ubisoft nepíše. Místo toho slibuje podporu u všech online her a u nových verzí.

U Watch Dogs Legion je potvrzeno přenesení uložených pozic v rámci zachování ekosystému, tedy z PS4 na PS5 a z Xbox One na Xbox Series X/S. To ale neznamená funkci cross-buy. Pokud budete chtít z PS4 migrovat na Xbox Series X/S, tak si budete muset hru koupit znovu ve verzi pro Xbox.

Další novinkou je vylepšení věrnostního programu Ubisoftu s nabídkou skinů, zbraní, zkušenostních bodů a dalších bonusů při odemčení odměn za hraní her a kupování nových her.

„V našem katalogu dříve vydaných her budete mít přístup ke službám Ubisoft Connect (statistiky, žebříčky, chytré informace u podporovaných her), ale systém výzev bude neaktivní. V důsledku toho jsme se rozhodli nabídnout vám všechny odměny dostupné v těchto hrách. To znamená, že teď máte bez dalších požadavků k dispozici více než 1 000 odměn.“

V neposlední řadě Ubisoft slibuje cross-play u nespecifikovaných titulů. Nevíme ale, kdy přesně k hraní napříč platformami dojde.

Více se o Ubisoft Connect dočtete na oficiální stránce ve FAQ. Informace jsou v češtině.