Vikinské sekyry už nám pomalu buší na dveře. Přesně za tři týdny vyjde Assassin's Creed Valhalla a podle Ubisoftu má jít o ultimátní vikingský zážitek. Jestli tomu tak skutečně bude, to uvidíme až později. Není tomu ovšem ani týden, co jsme se mohli pomocí traileru podívat na všechno, co nás ve hře čeká. Nyní vydavatel vydal další video, které naopak ukazuje obsah, jenž se do hry dostane po vydání. Tzv. „post-launch content“ zahrnuje dvě placené masivní expanze, bonusový quest a sezónní obsah zdarma.

První expanze, Wrath of the Druids, přijde již začátkem jara 2021. Zavedeni budeme do Irska, kde se budeme snažit přijít na kloub tajemství pradávného druidského kultu. Těšit se máme na dobývání nových pevností a ovlivňování obchodních systémů Dublinu.

Druhá expanze, The Siege of Paris, přinese přesně to, co napovídá už název - obléhání Paříze. DLC má vyjít v létě 2021 a zavede nás do válkou zmítané Franské říše, kde budeme bojovat s elitními jednotkami Karla III. Tlustého, vytvářet aliance a snažit se dobýt Paříž zevnitř. Součástí Season Passu bude také exkluzivní a již kdysi avizovaná mise The Legend of Beowulf.

Přečtěte si také: Co všechno nás čeká v Assassin's Creed Valhalla ukazuje nový trailer

Pokud ale Season Pass vlastnit nebudete, můžete se těšit i na sezónní obsah zdarma. Koncem letošního roku se dočkáme festivalu Jule v osadě hlavní postavy. Dalším obsahem zdarma bude například herní režim River Raid, který se bude silně točit okolo nájezdů na lodi.

Každý nový obsah má nabídnout nový festival v osadě, nové eventy, schopnosti, výbavu, questy a herní prvky. Video je pak zakončeno příjemným oznámením, že do Assassin's Creed Valhalla v budoucnu vyjde Discovery Tour.

Hra vychází 10. listopadu/novembra pro PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S a Google Stadia. V den vydání konzole také pro PlayStation 5.