Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- „Starfield mi zachránil život.“ Uživatel Redditu s přezdívkou tidyckilla se pochlubil příběhem, z něhož mrazí. Na Starfield se těšil mnoho let a rozhodl se koupit Premium Edition, aby si mohl zahrát v předstihu. Měl v plánu pařit až do rána, ovšem ve 2:26 ráno došlo u jeho souseda v přízemí k výbuchu. Když otevřel dveře, uviděl plameny stoupající po schodech do jeho bytu. „Okamžitě jsem popadl manželku a kočku a odvedl nás do bezpečí, odnesli jsme to jen lehkými popáleninami,“ říká a je přesvědčen, že kdyby nehrál Starfield, spal by a všichni by zemřeli.

- U příležitosti prvního výročí The Last of Us Part 1 a otevření strašidelné atrakce The Last of Us v resortu Universal Orlando si Neil Druckmann našel čas na rozhovor s redakcí Entertainment Weekly. Potvrdil, že pracuje na další hře, ale nemůže říct, co to je. Kdyby to řekl, tak ho šéf komunikace zabije. Kromě toho Druckmann potvrdil načrtnutí druhé řady seriálového hitu The Last of Us pro HBO, jakmile skončí stávka, tak se začne.

- Fanoušci si všimli, že Druckmann použil slovíčko slaughter (zavraždil, zmasakroval...), které je spojeno se světem The Last of Us. Z toho důvodu očekávají The Last of Us Part 3. Koneckonců, Druckmann už v roce 2021 zmínil, že má nástin děje pro třetí díl.

- Někteří už mají ve Starfieldu odehrány desítky hodin. Do díla Bethesdy se pustili také speedruneři. Dosavadní rekord jsou 2 hodiny, 51 minut a 42 sekund. Členové této zapálené komunity se nyní snaží obejít bariéry a projít určitými částmi hry ještě rychleji. Tak uvidíme, kde se stopky zastaví. Video s průchodem zde.

- Hogwarts Legacy se překvapivě objevilo na prvním místě nejprodávanějších fyzických her ve Velké Británii za minulý týden. Akční RPG ze světa Harryho Pottera ve srovnání s předešlým týdnem zaznamenalo nárůst prodejů o 266 % u PS5 verze a 249 % u Xbox Series X/S verze. Dohromady mají všechny verze nárůst prodejů o 228 %. Starfield’s Premium Edition debutovala na sedmém místě.

  1. Hogwarts Legacy
  2. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  5. Armored Core 6: Fires of Rubicon
  6. Mortal Kombat 11 Ultimate
  7. Starfield Premium Edition upgrade
  8. Grand Theft Auto 5
  9. Minecraft (Switch)
  10. FIFA 23

- Forza Motorsport dalším hitem Xboxu? Zdá se, že si Microsoft hodně věří, protože novinářům nabídl závody už nyní, aby 11. 9. mohla vyjít preview. Jedno takové pro vás budeme mít i my.

- Starfield je nejsledovanější first-party hrou na Twitchi. Vesmírné RPG od Bethesdy překonalo The Last of Us Part 2, God of War Ragnarok a Ghost of Tsushima od Sony. Streamy se Starfieldem sledovalo přes 552 tisíc diváků.

- Majitelé Macu se mohou těšit na Lies of P a The Medium. Druhá jmenovaná hra byla optimalizována tak, aby využila čip Apple Silicon a funkce Metal 3, jako je MetalFX Upscaling. Výsledkem má být plynulá a svižná hra. Lies of P bude na App Store pro Mac k dispozici od 19. 9. tohoto roku. Ve stejný den vyjde na další platformy.

- Předplatitelé Amazon Prime Gaming se mohou v září těšit na sedm her.

  • 7. 9. - Football Manager 2023 (Epic Games Store)
  • 14. 9. - Ozymandias: Bronze Age Empire Sim (GOG)
  • 14. 9. - Absolute Tactics: Daughters of Mercy (Amazon Games App)
  • 21. 9. - Dexter Stardust: Adventures in Outer Space (Amazon Games App)
  • 21. 9. - Shotgun King: The Final Checkmate (Amazon Games App)
  • 28. 9. - Unsolved Case: Murderous Script Collector’s Edition (Legacy Games Code)
  • 28. 9. - Hundred Days - Winemaking Simulator (Amazon Games App)

Přečtěte si naše další zajímavé články: