O Hogwarts Legacy se už tolik nemluví, ale začátek letošního roku bez debat patřil výpravě do škol čar a kouzel v Bradavicích. Ve Warner Bros. jsou z prodejů nadšeni a jednotlivé inzeráty naznačovaly přípravu druhého dílu. Ten nyní potvrzuje spolehlivý leaker MyTimeToShineHello, jenž se specializuje zejména na filmový průmysl. Dle jeho zdrojů je Hogwarts Legacy 2 ve vývoji, ale podrobnosti nesdělil.

Shine (nevíme, zda on, nebo ona) později informoval(a) i o Red Dead Redemption 3. Třetí díl westernové akce od Rockstaru má být v intenzivní vývoji. Opět ale bez dalších podrobnosti.

Na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S se Hogwarts Legacy do dvou týdnů po vydání prodalo 12 milionů kopií a na jaře celosvětově překročila hranici jedné miliardy dolarů. Od té doby se obě čísla výrazně zvedla, když akční RPG dorazilo na PS4 a Xbox One. Na verzi pro Nintendo Switch se nadále čeká, termín má 15. 11.

Před měsícem manažer Warner Bros. prozradil, že Hogwarts Legacy překonalo prodeje o 256 % a do května 2023 vygenerovalo tržby přes 1 miliardu amerických dolarů. S ohledem na tohle všechno by bylo velmi překvapivé, kdyby druhý díl nevznikl.

Fanoušci Hogwarts Legacy se ještě v letošním roce mohou těšit na celovečerní film ze zákulisí vývoje hry. Dostupný bude na YouTube a věnovat by se měl tomu, jak tohle dobrodružství vzniklo, co vývojáři z Avalanche Software řešili, jaké měli představy, čeho chtěli dosáhnout, na co si dávali pozor... Dojde také na záběry z oznámení atd. Je možné, že zveřejnění bude v podobnou dobu jako Switch verze. Mohla by to být taková hezká tečka za prvním dílem Hogwarts Legacy.

Nicméně, s druhým Hogwarts Legacy to vývojáři a vydavatel nebudou mít už tak jednoduché. Blázinec ohledně hry byl zapříčiněn dlouhou absencí velké hry z kouzelnického světa Harryho Pottera. Pokud má titul uspět podruhé, bude muset být lepší. Mohlo by dojít na obsah, co byl z jedničky odstraněn.