Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Starfield si zahrálo už 6 milionů hráčů, pochlubil se Xbox. Jde o největší launch v historii her Bethesdy. Je to pochopitelně také nejpopulárnější hra v Game Passu.

- Společnosti Take-Two Interactive a Rockstar Games jsou nenažrané. Tyhle komentáře se šíří internetem od lidí, co věří podivné fámě, že Grand Theft Auto 6 se bude prodávat za 150 dolarů (v přepočtu 3420 Kč). Osobně si nedokážu představit, že GTA 6 bude mít takovou cenu, když nyní je standardem 70 dolarů. Stačí si vzpomenout, jak hráči reagovali na zdražení ze 60 na 70 dolarů. Taková cena by byla spíše v případě nějaké sběratelské edice. I když GTA je jedna z mála sérii, které by taková cena nejspíš prošla.

- Spolehlivý dataminer billbil-kun tentokrát vyzradil konzoli PlayStation 5 v balíčku s EA Sports FC 24. Dostupná má být ve standardní edici (s Blu-ray mechanikou) i v digitální edici (bez Blu-ray mechaniky). Není to nic úplně překvapivého, protože série FIFA je na PlayStationu hodně populární. Hra má být ve formě kódu a jako bonus mají majitelé ještě mít Rare Gold Players Pack a tři ikony na hostování v pěti zápasech v Ultimate Team.

- Tohle je zvláštní. Na Steamu není možné koupit Assassin's Creed 4 Black Flag, produktová stránka je nadále přístupná, ale chybí tlačítko pro koupi hry. Spekuluje se o příchodu remasteru/remaku. Dříve se něco podobného stalo v případě Assassin's Creed 3. Hra se na Steam vrátila v remasteru. Možná je to ale jen chyba.

- Konami bez velkého humbuku vydala aktualizaci pro eFootball, která fotbalovou hru povyšuje na eFootball 2024. Aktualizace zahajuje novou sezónu a přináší nová data a dresy jednotlivých týmů. Společnost upozorňuje na řadu nových pohybů a vylepšení obrany a umělé inteligence soupeřů. Tváří je Lionel Messi.

- Studio Respawn pracuje na velmi vzrušujících projektech. Na konferenci banky Goldman Sachs to prohlásil Andrew Wilson. Generální ředitel Electronic Arts nebyl sdílnější, ale pochvaloval si koupi tohoto studia, za které v roce 2017 utratil 455 milionů dolarů. Pak vzniklo Apex Legends, které za tři roky vygenerovalo tržby přes 2 miliardy dolarů. V Respawnu nejspíš chystají třetí díl Star Wars Jedi, dohlížejí na nový Battlefield a minimálně mají pod dozorem další dvě hry ze světa Star Wars: first-person akci a strategii od veteránů XCOMu a Civilization.

- Feral Interactive po oznámení Company of Heroes Collection pro Nintendo Switch neplánují do mobilní verze hry přidat podporu ovladače. Bohužel to není možné, protože verze pro Android a iOS byly od začátku vytvářeny pro dotykové ovládání a ovládání přes myš a klávesnici. Podpora ovladače by vyžadovala kompletní přepracování uživatelského rozhraní.

- Na Epic Games Store si můžete bezplatně vyzvednout Spelldrifter. Je to hybridní taktické RPG a budovatelská strategie. Od 14. 9. bude zdarma 911 Operator. Tady naopak řídíte záchrannou službu, přijímáte hovory a vysíláte na místo potřebné jednotky.

- Jean-Claude van Damme, kultovní akční hrdina, bude v Mortal Kombatu 1, odemknou ho majitelé prémiové edice hry. To už nějakou dobu víme, ale teď se na jeho skin pro Johnnyho Cagea můžeme poprvé podívat ve videu (čas 5:50). Jde sice o velmi krátkou ukázku, ale alespoň něco.