Experti na porty ze studia Feral Interactive připravují novou verzi válečné real-time strategie Company of Heroes pro Nintendo Switch. Nepůjde ale o druhý ani třetí díl, nýbrž o původní Company of Heroes s expanzemi Opposing Fronts a Tales of Valor. Hra vyjde během letošního podzimu pod názvem Company of Heroes Collection.

Company of Heroes poprvé vyšlo v roce 2006 pro PC a v roce 2020 se dostalo na iOS. Hra obsahuje kampaně založené na osvobození Francie spojeneckými silami za 2. světové války a umožňuje hráčům převzít kontrolu nad silami Spojenců i Osy v multiplayeru.

Feral Interactive, kteří pro Segu připravili Switch verzi Alien Isolation, přepracovali uživatelské rozhraní a ovládání, aby hraní na Nintendu Switch bylo zábavné a hráč mohl ovládat svou armádu na bojišti a mít potřebný přehled v intenzivních taktických bitvách.

Něco málo můžeme vidět v oznamovacím traileru. Ten potvrzuje, že grafika bude de facto stejná jako v původní hře, což může některé hráče odradit.

Součástí kolekce bude 41 misí, přizpůsobitelný režim Skirmish s unikátními frakcemi, několik herních módů a množství map.

PC verze Company of Heroes obsahuje české titulky, tak uvidíme, zda budou přítomny také ve verzi pro Switch.