Baldur's Gate 3 je hitem na počítačích a skvěle se mu daří také na PlayStationu 5. Pro konzoli od Sony vyšlo RPG teprve včera a do konce roku má zamířit ještě na Xbox Series X/S. Ve studiu Larian chtějí hráče potěšit a do budoucna plánují zavést cross-play, aby hráči na počítačích a konzolích mohli hrát spolu.

Cross-play byl plánován od samotného začátku, současně ale tvůrci věděli, že nebude dostupný v uvedení hry na trh. Dle Michaela Douse, jenž je šéfem vydavatelského oddělení, už mají představu, kdy chtějí cross-play uvést do provozu, nechají si to však ještě pro sebe.

V současné době Baldur’s Gate 3 alespoň nabízí možnost přenést uložené pozice mezi PC a PS5.

Když jsme u toho, Baldur’s Gate 3 je podle Metacritic a OpenCritic dosud nejlépe hodnocenou hrou pro PlayStation 5. Včera ale bylo publikováno poměrně málo recenzi. Průměrné hodnocení je 97 %, zatímco na PC je to 96 %.

Ve studiu si nehodlají odpočinout, pustili se do nového projektu. Minimálně spoluzakladatel Swen Vincke. Oznámil to v rozhovoru s Toddem Kenreckem pro kanál Dungeons & Dragons na YouTube. Prohlásil, že má s další hrou plné ruce práce, ale tým bude Baldur's Gate 3 dále podporovat patchi a opravami, ale pro něj tato cesta z tvůrčího hlediska je u konce.

Pokud jde o to, jaká by mohla být další hra, tak Vincke neprozradil žádné podrobnosti. Belgické Larian Studios má za sebou sérii Divinity a Baldur's Gate, tak uvidíme, zda se pustí do něčeho úplně nového. Klidně se mohou vrátit k Divinity: Original Sin.