Take-Two Interactive přiživuje spekulace o datu vydání Grand Theft Auto 6. Vydavatel známé série zopakoval, že v příštím fiskálním roce očekává zásadní zlom. Mezitím se GTA 5 nadále skvěle prodává.

Za první čtvrtletí fiskálního roku 2024, který končí v březnu 2024, oznámila Take-Two čisté tržby za čtvrtletí ve výši 1,2 miliardy dolarů. Tyto příjmy zahrnují nejen prodej her a služeb, ale také licenční poplatky atd.

Důležité pro nás je, že generální ředitel Strauss Zelnick nadále očekává rekordní úroveň provozních výsledků v dalším fiskálním roce. Fiskální rok 2025 označuje za vzrušující kapitolu, ale pochopitelně detailnější nebyl.

Nicméně, Grand Theft Auto je nejprodávanější hrou Take-Two, v Rockstar Games na plné obrátky probíhá vývoj nového dílu a dříve insideři tvrdili, že očekávaná gangsterská akce vyjde mezi roky 2024 a 2025. To se shoduje s očekáváním Take-Two, protože fiskální rok 2025 začíná 1. 4. 2024 a končí 31. 3. 2025.

V květnu Zelnick před investory označil fiskální rok 2025 za velmi očekávaný rok pro společnost. Dodal, že na trh uvedenou několik převratných titulů, u nichž věří, že nastaví nové standardy v odvětví a umožní dosáhnout více než 8 miliard dolarů čistých rezervací a více než 1 miliardy dolarů provozního cashflow.

V současném fiskálním roce Zelnick očekává 5,5 miliardy dolarů čistých rezervací. V dalším fiskálním roce tak má být nárůst o 2,5 miliardy dolarů. Pokud jde opravdu o GTA 6, tak jeho vydání vypadá na období od září do konce roku 2024. To by znamenalo, že oznámení není moc vzdálené a mohlo by k němu dojít ještě letos a do 12 měsíců by hra vyšla.

V Rockstar Games nemusejí extra spěchat, série Grand Theft Auto prodala více než 405 milionů kusů a Take-Two ji označuje za jednu z nejúspěšnějších, nejkóničtějších a kritiky nejoceňovanějších značek v celé zábavní branži. GTA V má na kontě přes 185 milionů kusů a jedná se o nejprodávanější hru za posledních 10 let v USA, a to jak na základě prodejů v kusech, tak dolarech. Za poslední čtvrtletí se prodalo 5 milionů kopií.

Dvoudílná série Red Dead Redemption přesáhla 79 milionů kusů. U Red Dead Redemption 2 je hlášeno více než 55 milionů kusů a jde o druhou nejprodávanější hru v USA z pohledu dolarů za posledních pět let. Tady je nárůst za čtvrtletí 2 miliony kopií.

Série NBA 2K se celosvětově prodalo přes 140 milionů kusů, což je nárůst ze 135 milionů kusů. Jedná se o nejprodávanější basketbalovou simulaci v USA na základě dolarových a kusových prodejů.

Série komiksových stříleček Borderlands se celosvětově prodalo přes 81 milionů kusů. To je nárůst z 80 milionů v předchozím čtvrtletí. Borderlands 2 má přes 27 milionů a Borderlands 3 přes 18 milionů

Série Sid Meier’s Civilization se prodalo přes 67 milionů kusů, což je stejně jako v předchozím čtvrtletí. Série BioShock se prodalo téměř 42 milionů kusů, což je stejně jako v předchozím čtvrtletí.