Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Animovaná komedie Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (Želvy Ninja: Mutantní chaos) se dočká videoherního spin-offu. Hru chystá společnost Outright Games na rok 2024 pro konzole a PC. Odehrávat se bude několik měsíců po událostech filmu a vizuál je inspirován malířským stylem filmu. Outright Games se specializují na dětské hry, vytvořili Peppa Pig: World Adventures nebo PAW Patrol: Grand Prix.

- Vedle čtvrtletních sezón s novým obsahem obdrží Diablo 4 jednou ročně velké rozšíření. V Blizzardu plánují na hře pracovat roky a roky. To není úplně překvapení, protože šéf Diabla Rod Fergusson ještě před vydáním prozradil vývoj dvou rozšíření.

- Sea of Stars je úspěšná nezávislá hra. Tahové RPG za první týden prodalo přes 250 tisíc kusů. Přitom je dostupné v předplatném PS Plus Extra/Premium a Game Pass.

- V 2K si vzpomněli na 21. výročí první Mafie a zveřejnili dobové fotografie z vývoje. Vidět můžeme, jak probíhal motion capture. A co budoucnost? Před rokem byla nová Mafie potvrzena.

- Studio PixelAnt Games, které má kanceláře v Polsku a České republice, se pochlubilo, že se podílelo na hře The Texas Chain Saw Massacre. Hlavní vývoj vedlo studio Sumo Digital.

- Nová verze Minecraftu pro Xbox Series X/S v dohledné době nebude. Microsoft utnul spekulace s tím, že nové ratingy nenaznačují, že by v blízké budoucnosti vyšla nová verze hry.

- NBA 2K24 na Xboxu Series X/S zabere víc místa než Starfield. Vyžadovat bude 161,43 GB. U druhého titulu je to přibližně 140 GB. Xbox One verze NBA 2K24 vyžaduje něco málo přes 100 GB.

- SCS Software lákají na další rozšíření mapy American Truck Simulatoru, které dorazí po Kansasu a Nebrasce. Fanoušci ale mají tentokrát problém určit, jaký stát to bude. Dle nich to může být Arkansas, Louisiana a Jižní Dakota.

Přečtěte si naše další zajímavé články: